نودیها/آزاده لرستانی: مدت مدیدی از حضور نرم‌‌افزارهای ارتباطی در فضای مجازی نمی‌گذرد که میلیون‌ها ایرانی به نوعی معتاد برخی از اینها مانند وایبرØŒ واتس‌اپØŒ لاینØŒ کوکوØŒ تلگرامØŒ تانگوØŒ ایمو و غیره شده‌اندØŒ هر چند که ممکن است در بیشتر مواقع استفاده مفید از این نرم‌افزارهای ارتباطی داشتØŒ اما متØ£سفانه در این فضا وجدانØŒ اخلاق و معنویت فدا می‌شوند و سمت و سوی هنجارستیز و ارزش‌گریز را پی می‌گیرندØŒ از آنجایی که قابلیت تشکیل گروه و تجمعات مجازی در عموم این نرم‌افزارها با عناوینی مانند هنریØŒ فرهنگیØŒ سیاسیØŒ ورزشی و سرگرمی وجود داردØŒ می‌توان گفت پرخاشگریØŒ نزاع‌های مجازیØŒ سوØ¡استفاده‌های جنسی و شکسته شدن حریم‌ها محتمل است.
گاهی مشاهده می‌شود که پسران و مردان در چت‌های گروهی حفظ ظاهر کرده و خود را موجه نشان می‌دهندØŒ اما بعد از شناسایی جنس مؤنث روابط خارج از چارچوب شرعی و اخلاقی را شکل داده و به راحتی حریم محرم و نامحرم شکسته می‌شود. این تنها گوشه‌ای از آسیب‌های موجود و بلکه مهم نرم‌افزارهای ارتباطی است.
در این میان حضور بانوان و نقش آنان می‌تواند بسیار مهم باشدØŒ بررسی در این فضاها نشان می‌دهد که برخی بانوان به عدم انتشار تصاویرشان در پروفایل اصرار دارندØŒ برخی دیگر تصاویر با حجاب خویش را بر می‌گزینندØŒ در این میان برخی بانوان چادری عکس بدون چادر و با پوشش روسری خود را انتخاب می‌کنند که در این دو دسته اغلب با آرایش‌هایی همراه استØŒ دسته‌ای دیگر که قائل به حفظ حجاب در فضای مجازی نیستندØŒ تصاویر بدون حجاب خود را منتشر می‌کنندØŒ غافل از اینکه تصاویرشان از طریق اشتراک گذاشتن مطالب آن‌هاØŒ دست به دست در گروه‌های مختلف منتشر می‌شود و چه نگاه‌هایی را به خود معطوف نمی‌کنند!
در همین زمینه وقتی از بانوان درباره گذاشتن تصاویر شخصی‌شان در پروفایل می‌پرسیمØŒ بیان می‌کنند که شماره ما تنها در دست تعداد محدودی از افراد استØŒ این تصاویر بی‌حجاب ما را فقط دوستان و خانواده می‌بینندØŒ دیدن یک عکس چه اشکالی دارد یا بانوان با حجاب می‌گویند باید حجاب را تبلیغ کردØŒ چه ایرادی دارد که پوشش چادر را در پروفایل گذاشت و این استدلال‌ها همچنان ادامه دارد.
اما توجه به این نکته ضروری استØŒ بی‌حجابی و بدحجابی و حتی انتشار تصاویر با حجاب جلب‌ توجه‌کننده در جامعه اسلامی یک ناهنجاری محسوب می‌شودØŒ پس رفتار مجازی بانوان و آقایان نباید هیچ تفاوتی با محیط حقیقی دنیای خارج داشته باشدØŒ این گونه نباشد که احساس کنیم ناظری در محیط مجازی وجود ندارد تا امکان شبهه در تصورات ذهنی دیگران ایجاد شودØŒ بلکه همان گونه که در محیط کارØŒ مدرسه و دانشگاه هستیم را بروز دهیم تا به عنوان یک کاربر از آسیب‌های احتمالی بی‌حجابی مصون بمانیم.
چرا که رفتار دینی ما برخاسته از الگوگیری از بزرگان و اوصیای الهی استØŒ پس بهترین الگو در این رابطه حضرت فاطمه زهرا(س) هستندØŒ ایشان می‌فرمایند: بهترین چیز برای زنان این است که مردان را نبینند و مردان هم زنان را نبینند یا در جایی دیگر در روایات آمده استØŒ نابینایی در خانه حضرت زهرا(س) وارد شدØŒ حضرت خود را پشت پرده یا دیوار پوشاندØŒ پیامبر(ص) فرمود چرا با اینکه نابینا تو را نمی‌بیندØŒ از وی حجاب می‌گیریØŸ فرمود: اگر او مرا نمی‌بیندØŒ من که او را می‌بینم و او نیز بوی مرا استشمام می‌کند.
شاید برخی در قبال این روایت حضرت(س) موضع بگیرند و بگویند این دستور برای Û±Û´Û°Û° سال قبل است و جامعه تغییر کرده و بانوان در عرصه‌های مختلف اجتماع حضور دارندØŒ اما این مطلب منافی با این موضوع نیست که بانوان حجاب خویش را رعایت نکنندØŒ البته اسلام هم حضور زنان در اجتماع را با حجاب اسلامی تØ£یید می‌کند،‌ اما یادمان باشد همه در محضر خدا هستیمØŒ زیرا خدای فضای حقیقی همان خدای فضای مجازی است و خداوند به عنوان یک کاربر همیشه آنلاینØŒ تمام رفتار و سکنات ما را زیر نظر داردØŒ پس همان طور که در فضای حقیقی حجاب خویش را در برابر نامحرم رعایت کرده و به صلابت سخن می‌گوییمØŒ لازم است همان حالات را در فضای مجازی هم داشته باشیم.
فارس
💬 دیدگاهها (0 دیدگاه)
📝 ثبت دیدگاه جدید
✅ بدون نیاز به کد امنیتی
✅ دیدگاه شما پس از تایید مدیر نمایش داده میشود.