✍️ نویسنده: 4

پرهام پارسانژاد در پاسخ به سؤال شهروندی درباره کوچکی آپارتمان و عدم تحرک افراد به ویژه کودکانØŒ اظهار داشت: با توجه به کوچکی آپارتمان‌ها تحرک کم شده است و با شروع مدرسه دانش‌آموزان ساعت‌های طولانی را پشت میز و نیمکت می‌گذرانند و اگر این بی‌حرکتی طولانی باشدØŒ خطراتی را برای ستون فقرات آنها همراه خواهد داشت.

وی افزایش شیوع قوس پشتی و انحراف جانبی ستون فقرات را جزو عوارض نشستن‌های طولانی‌مدت عنوان کرد و گفت: قوس پشتی و انحراف جانبی ستون فقرات باید قبل از سن بلوغ تشخیص داده شود تا بتوان آن را درمان کرد. اگر این ناهنجاری‌ها بعد از بلوغ تشخیص داده شود قابل درمان نیست.

این فیزیوتراپیست با توصیه به اولیای مدرسه برای در نظر گرفتن زمان‌هایی در کلاس جهت تحرک دانش‌آموزانØŒ تصریح کرد: معلمان باید به بهانه‌های مختلف دانش‌آموزان را از جای خود بلند کنند و اجازه دهند آنها به تحرک بپردازند.

وی افزود: نیمکت‌ها نیز باید تکیه‌گاه مناسبی برای نشستن دانش‌آموزان باشند و صندلی‌ها به گونه‌ای ساخته شوند که قوس پشتی و کمری دانش‌آموزان را پر کند از طرفی ارتفاع میزها هم نباید به گونه‌ای باشد که دانش‌آموز برای خواندن یا نوشتن مجبور به خم شدنØŒ شود.

پارسانژاد ادامه داد: اگر بتوان در ساعت‌های کلاسی زمان‌های کوتاهی را برای راه رفتن در نظر بگیرند تا با تحرکØŒ عضلات از وضعیت خستگی خارج شوند می‌توان از بسیاری مشکلات اسکلتی و عضلانی به ویژه در دانش‌آموزانی که استعداد بدشکلی ستون فقرات را دارندØŒ جلوگیری کرد.

وی افزود: همچنین استفاده از وسایل ارتوپدی کمکی و تمرینات می‌تواند در حل مشکلات اسکلتی و عضلانی دانش‌آموزان مؤثر باشد.

* شنا از ابتلا به اختلالات اسکلتی و عضلانی جلوگیری می‌کند

عضو هیØ£ت مدیره انجمن فیزیوتراپی تهران با توصیه به والدین برای اهمیت به ورزش‌های عمومی مانند شنا و قرار دادن آن در برنامه فرزندان خودØŒ خاطرنشان کرد: اگر والدین شنا و ورزش‌های عمومی را در برنامه فرزندان خود بگنجانند و طی هفته با آنها به پیاده‌روی در پارک‌ها بپردازند،‌ فرزندان آنها به طور قطع با مشکلات اسکلتی و عضلانی که امروزه شیوع زیادی پیدا کرده است مواجه نمی‌شوند.

منبع : فارس