وی در ابتدای این برنامه در پاسخ به این سوال که آمریکایی‌ها چرا و چقدر باید از دستیابی ایران به بمب اتم نگران باشندØŒ گفت: «آیا شما از بمب اتم پاکستان یا بمب اتم هند می‌ترسید؟»
او سپس در جواب «اریک بولینگ» مجری برنامه که گفت هند غربی شده و پاکستان هم به همین سو می‌رودØŒ اما ایران به دنبال نابودی اسرائیل و آمریکاستØŒ گفت: «فکر می‌کنم تمام این‌ها پروپاگاندایی است که سعودی‌ها به خورد شما داده‌اند.»
وی افزود: «فکر می‌کنم منشا تمام شرارت‌ها عربستان سعودی است. اگر هم بخواهیم دلیل آن را توضیح دهیمØŒ باید گفت که سوابقØŒ نقطه نظر من را تائید می‌کند.»
ریورا در جواب بولینگ که از اظهارات وی ناخرسند شده و تلاش کرد صحبت‌های او را قطع کندØŒ گفت: «من در سال Û±Û¹Û¹Û¸ بر سر مسئله بمبگذاری سفارت آمریکا (توسط القاعده) در آفریقا بودمØŒ من «یو‌اس‌اس کول» (USS Cole) (حمله القاعده به ناو آمریکایی در یمن) را پوشش خبری دادمØŒ ما یازده سپتامبر را مشاهده کردیم.»
وی افزود: «مهاجمین یازده سپتامبر چه کسانی بودندØŸ Û±Ûµ تای آن‌ها سنی (تکفیری) بودندØŒ در کول هم سنی بودندØŒ در سفارت هم سنی بودند... بگذار حرفم را تمام کنم. همه آن‌ها سنی بودندØŒ همه آن‌ها از عربستان سعودی بودند.»
این کارشناس آمریکایی با بیان اینکه عربستان سعودی تفکری افراطی را تغذیه مالی می‌کندØŒ در مورد نمایندگان این تفکر گفت تکفیری‌ها «الشبابØŒ النصرهØŒ القاعدهØŒ داعشØŒ بوکوحرام هستند. این‌ها چه کسانی هستندØŸ همه این‌ها افراطی‌هایی هستند که هیچ ربطی هم به ایران ندارند و توسط عربستان سعودی تغذیه می‌شوند.»
وی با «چرند» خواندن ادعای بولینگ که تلاش کرد این گروه‌ها را با ایران ارتباط دهدØŒ گفت: «ایرانی‌ها القاعده را تغذیه می‌کنندØŸ این درست نیست. القاعدهØŒ الشبابØŒ النصرهØŒ بوکوحرامØŒ القاعده... این‌ها هیچ فرقی با هم ندارندØŒ همه آن‌ها سنی‌های افراطی هستندØŒ که منابع مالی آن‌ها توسط بخشی از خاندان سلطنتی عربستان سعودی تØ£مین شده است.»
او سپس در خصوص نقش عربستان در عملیات‌های تروریستی از جمله حملات یازده سپتامبر Û²Û°Û°Û± به برج‌های تجارت جهانی نیویورک گفت: «من درخواست می‌کنم آن بخشی از گزارش یازده سپتامبر را که در مورد مشارکت سعودی‌ها و خاندان سعودی در یازده سپتامبر است و هنوز طبقه‌بندی‌شده ماندهØŒ منتشر کنند.»
وی افزود: «افراطی‌گری سنیØŒ الشبابØŒ بوکو حرامØŒ داعشØŒ القاعدهØŒ خود اسامه بن لادنØŒ همه سعودی هستند. چطور می‌شود که ناگهان ایران تهدیدی برای بقای آمریکا می‌شودØŸ ایران و شیعه هیچ ارتباطی با این مسئله ندارد.»
ریورا در ادامه با بیان اینکه ادعاها در مورد حمایت ایران از تروریسم «مضحک» استØŒ گفت او هم قطعا با بمب اتم و اشاعه هسته‌ای مخالف استØŒ اما نمی‌توان به سادگی عنوان کرد که ایران و شیعیان مهمترین تهدید هستند.
وی افزود: «آقایان خانم‌هاØŒ مستقیم با شما صحبت می‌کنم. الشبابØŒ النصرهØŒ داعشØŒ القاعدهØŒ بوکوحرامØŒ افراطی‌گری سنیØŒ هیچ ارتباطی با ایران ندارد.»
او سپس خطاب به بولینگ و همفکران وی گفت: «شماها دلال نفت هستید و چند دهه است که دستتان با سعودی‌ها در یک کاسه است.»
سابقه انتقاد از نقش سعودی‌ها در گسترش تفکر وهابیت در جهان
این اولین بار نیست که برخی کارشناسان و چهره‌های سرشناس غربی خط رسمی رسانه‌های غالب را شکسته و به انتقاد از نقش مخرب عربستان سعودی می‌پردازند.
«وسلی کلارک» فرمانده اسبق فرماندهی کل نیروهای ناتو هم اسفند ماه سال گذشته به نقش متحدان آمریکا در شکل‌گیری گروه تروریستی «داعش» اذعان کرد و گفت این گروه با هدف مبارزه با حزب‌الله لبنان شکل گرفت.
این ژنرال بازنشسته آمریکایی که هفته گذشته در مورد درخواست باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا از کنگره برای دریافت مجوز مبارزه با داعشØŒ با شبکه سی‌ان‌ان گفت‌وگو می‌کردØŒ گفت: «ببینیدØŒ داعش با منابع مالی دوستان و متحدان ما شکل گرفت... چراکه وقتی شما کسانی را می‌خواهید که باید تا پای مرگ با حزب‌الله بجنگندØŒ نمی‌توانید اطلاعیه بدهید و بگویید بیائید در جنگ ثبت نام کنیدØŒ چون می‌خواهیم جهان را به مکانی بهتر تبدیل کنیمØŒ بلکه شما می‌روید دنبال آدم‌های متعصبØŒ می‌روید دنبال بنیادگراهای مذهبیØŒ چون آن‌ها هستند که حاضرند با حزب‌الله مبارزه کنند.» (جزئیات بیشتر)
جو بایدن معاون رئیس‌جمهور آمریکا نیز ژیش از این در سخنانی که بسیار خبرساز شد و وی را به سه باز عذرخواهی وادار کردØŒ اذعان کرده بود که متحدان آمریکا در خاورمیانه برای تغییر نظام در سوریهØŒ به شکل‌گیری گروه‌های تروریستی کمک کرده‌اند.
وی که مهر ماه سال گذشته در دانشگاه «هاروارد» درباره روابط خارجی سخنرانی می‌کردØŒ در مورد تحولات سوریه گفت: «گلایه همیشگی من این بود که بزرگترین مسئله ما متحدانمان هستند. متحدان ما در منطقهØŒ بزرگترین مسئله ما در سوریه بودند.»
معاون رئیس‌جمهور آمریکا افزود: «ترک‌ها دوستان فوق‌العاده‌ای هستند و من همیشه روابط بسیار خوبی با اردوغان داشته‌ام و زمان زیادی را با او گذرانده‌ام. سعودی‌هاØŒ اماراتی‌ها و بقیه. آن‌ها چه کار می‌کردندØŸ آن‌ها آنقدر مصمم به کنار زدن اسد و در اصل یک جنگ نیابتی شیعی-سنی بودند... که صدها میلیون دلار و ده‌ها و صدها هزار تن تسلیحات را برای هر کسی که با اسد می‌جنگیدØŒ روانه کردندØŒ بدون در نظر گرفتن اینکه افرادی که در حال دریافت این کمک‌ها بودندØŒ النصرهØŒ القاعده و عوامل افراط‌‌گرای جهادی بودند که از دیگر بخش‌های جهان آمده‌اند.» (جزئیات بیشتر)
منبع : فارس
💬 دیدگاهها (0 دیدگاه)
📝 ثبت دیدگاه جدید
✅ بدون نیاز به کد امنیتی
✅ دیدگاه شما پس از تایید مدیر نمایش داده میشود.