✍️ نویسنده: 9

نودیها:عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به ضررهای حذف وعده سحری از سوی روزه‌داران گفت: نخوردن وعده سحری سبب افزایش خطر ابتلای روزه‌داران به کبد چرب می‌شود و به همین دلیل توصیه می‌شود که این وعده غذایی در ماه رمضان حذف نشود.

 
کبد چرب به تنهایی بیماری نیستØŒ اما می‌تواند عامل بروز بیماری باشدØŒ از بیماری‌های قلبی و عروقی و سکته گرفته تا سرطان. کبد چرب در واقع تجمع بیش از حد چربی در کبد است. بدین معنا که ممکن است در حالت عادی میزان چربی کبد Ûµ درصد باشد ولی گاهی از این میزان بیشتر شده و به Û³Û° تا Û´Û° درصد نیز می‌رسد و تجمع بافت چربی در سلول های کبد ایجاد می‌شود. این بیماری از نوع بیماری‌های داخلی است و نحوه تغذیه و چاقی افراد در آن تاثیر بسیار دارد. کوروش جعفریان افزود: کسانی که توان بدنی کمتری دارند اگر وعده سحری را نخورندØŒ آسیب جدی تری خواهند دید. وی با بیان اینکه کسانی که وعدهای غذایی خود را در ماه مبارک رمضان حذف می کنندØŒ شانس بیشتری برای چاقی دارند ادامه داد: روزه داران باید تمام وعده های غذایی شامل افطاریØŒ شام و سحری را صرف کنند تا ولع خوردن پیدا نکنند. جعفریان ادامه داد که برخی افراد به دلیل پرخوری در ماه رمضان چاق می شوندØ› این افراد باید به مقدار نیاز غذا مصرف کنند تا دچار اضافه وزن یا چاقی نشوند. وی با اشاره به اینکه برخی افراد که سحری نمی خورندØŒ گرسنه نمی شوندØŒ افزود: بدن این افراد شروع به سوخت و ساز چربی ها کرده و حالت اسیدی پیدا می کند و فرد طول روز را راحت تر تحمل می کند اما این راحتی قطعا آسیب هایی مانند کبد چربØŒ دیابتØŒ پرفشاری خون و چاقی در پی خواهد داشت.
نخوردن وعده سحری سبب افزایش خطر ابتلای روزه‌داران به کبد چرب می‌شود و به همین دلیل توصیه می‌شود که این وعده غذایی در ماه رمضان حذف نشود
جعفریان ادامه داد: برخی از افراد در وعده سحریØŒ قندهای ساده مانند شربت و مربا زیاد مصرف می کنند که این کار سبب می شود تا انسولین بدن بیش از حد ترشح شده و فرد حدود ساعات Û¹ تا Û±Û° صبح بشدت احساس گرسنگی کند. وی وعده غذایی سحری را معادل ناهار اعلام کرد و گفت: همان چیزهایی که مردم در ناهار می خوردند می توانند در وعده سحری هم صرف کنند. توصیه می شود در سحری از غذاها با فیبر بالا مانند نان سبوس دار و حبوبات به همراه سبزیجات استفاده کند. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: افراد با رعایت اصول ساده می توانند ماه رمضان را به نحو مطلوب روزه داری کنند و فرصت معنوی این ماه هم بهره مند شوند. وی به روزه داران توصیه کرد که وعده های افطارØŒ شام و سحر را طوری تقسیم کند که خیلی به هم نزدیک نباشد. در وعده افطاری غذای ساده که شبیه صبحانهØŒ صرف کنند تا برای وعده شام آماده باشند. جعفریان از روزه داران خواست پس از صرف افطارØŒ مقداری قدم بزنند. روزه داران معمولا در طول روز تحرک بدنی کمی دارند و توصیه می شود پس از مدتی از صرف افطار حدود نیم ساعت قدم بزنند و بعد از آن شام را صرف کند. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: وعده شام می تواند مانند روزهای عادی باشد و در این وعده غذایی می تواند از غلات و سبزیجات و... استفاده کرد. وی بر مصرف سبزی و میوه توصیه کرد و گفت: با توجه به اینکه ماه رمضان در فصل گرم واقع شده استØŒ مصرف سبزی و میوه می تواند آب بدن را حفظ کرده و جلوی کم آبی را بگیرد.  تبیان