نودیها:درست چند دقیقه پس از رکوردشکنی های جانانه «سیامند رحمان»، وزنه بردار پارالمپیکی کشورمانØŒ تصویری در فضای مجازی میان کاربران ایرانی دست به دست می‌شد که بسیار عجیب بودØ› سانسور نام «خلیج فارس» روی لباس و ویلچر این قهرمان ایرانی!
این موضوع هنگامی آشکار شد که مخاطبان پر شمار تلویزیونی رقابت وزنه بردار قدرتمند پارالمپیکی کشورمانØŒ چشم انتظار لحظه اهدای جوایز بودند که دریافتند بخشی از نقشه کشورمان که روی لباس ورزشی وی طراحی شدهØŒ با چسب پوشانده شده استØ› درست جایی که باید عبارت «خلیج فارس» به زبان انگلیسیØŒ پهنه آبی وسیع جنوب غربی کشورمان را معرفی می‌کرد.
Â
این در حالی بود که دقت در تصاویر ارسالی از دهکده بازی ها در برزیل نشان می‌دادØŒ این اتفاق روی ویلچر سیامند رحمان نیز تکرار شده است. سانسور نام خلیج فارس که با توجه به شیطنت های وسیع کشورهای عربی در سال های اخیر در این خصوصØŒ بسیار آزاردهنده به نظر می‌رسید و از این رو بازتاب وسیعی میان کاربران ایرانی در شبکه های اجتماعی داشت.
با انتشار این تصاویرØŒ نخست برخی شائبه سیاسی تفسیر شدن درج نام این پهنه آبی روی لباس ورزشکاران را مطرح کردند و مغایرت شعارهای سیاسی با ورزش را دلیل این سانسور دانستند تا این گونه به نظر برسد که تیم ورزشی ماØŒ برای دوری جستن از حاشیه های احتمالی تن به این سانسور داده‌اندØŒ ولی زمان زیادی طول نکشید که این حدس و گمان مردود شد.


دقت در تصاویر ثبت شده از لحظات دریافت مدال دیگر ورزشکاران ایرانیØŒ نشان می‌داد که درج عبارت خلیج فارس روی لباس هایشان ممنوعیتی نداشته و به عبارت بهترØŒ سیاسی تفسیر نشده است. همان گونه که درج نام پهنه آبی وسیع شمال کشورمانØŒ یعنی دریای خزر (به زبان انگلیسی Caspian Sea) روی لباس ملی پوشان پارالمپیکی حاشیه ای به دنبال نداشته و به سانسور روی لباس سیامند رحمان منجر نشده است.
بدین ترتیب مشخص شدØŒ اشکال جای دیگری است و اینجا بود که گاف بزرگ مسئولان تدارکات البسه ملی پوشان پارالمپیکی جلوه گر شدØ› درج عبارت Persain به جای Persian در عبارت خلیج فارس که همه چیز را زیر سؤال برده بودØ› رویدادی که می‌توان «افتضاح» خواندش و از آشکار شدن آن در نیمه راه مسابقات پارالمپیکØŒ شگفت زده شد.
پوشاندن نام خلیج فارس روی ویلچر سیامند رحمانØŒ این شائبه را به وجود می‌آورد که اشتباه مشابهی رخ داده باشدØŒ در حالی که تصاویر خلاف آن را ثابت می‌کنند
این را تصاویر منتشره از ورزشکاران کشورمان روی سکوهای پارالمپیک و گاه حین رقابت با رقبایشان نشان می‌دهد که در اغلبشان این عبارت مخدوش به ثبت رسیده و برای همیشه جاودانه شده است. با این توضیح که یکی دو تن از ورزشکارانمان پیش از سیامند و مربیانش به این اشکال پی برده و با چسباندن چسب همرنگØŒ به نوعی جبران مافات کرده بودند.
اما این ماجرا روی ناخوش دیگری هم دارد و آن اینکه بیندیشیم چه کسی و با چه نیتی تصمیم گرفته نام خلیج فارس روی لباس ملی پوشان پارالمپیکی درج شود و این اقدام برایش چقدر مهم و جدی بوده استØŸ پرسشی که تØ£مل در آن ثابت خواهد کردØŒ این اتفاق نه نتیجه یک کار حساب شدهØŒ که ماحصل اقدامی شعاری بوده و بس.
مثل آن دسته شعارهایی که مسئولان برای خودنمایی می‌دهند و نمونه های فراوانی از آن را به یاد می‌آوریمØ› شعاری که این بار با درج عبارتی اشتباه به جای خلیج فارس خود را نشان داد و به چشم هیچ کسی نیامد و از آن تلخ ترØŒ تا این لحظه منجر به ارائه توضیحی در خصوص آن هم نشدهØ› انگار نه انگار که باید مسبب شکل گیری این افتضاح را شناسایی و دست کم توبیخش کرد تا درس عبرتی باشد برای کسانی که می‌خواهند بر احساسات عمومی مردم سوار شده و یک موضوع ملی را این گونه به حاشیه سنجاق کنند!
فارس
💬 دیدگاهها (0 دیدگاه)
📝 ثبت دیدگاه جدید
✅ بدون نیاز به کد امنیتی
✅ دیدگاه شما پس از تایید مدیر نمایش داده میشود.