✍️ نویسنده: 9

نودیها:زیر پوست کانال‌ها و گروه‌های رسمیØŒ فانØŒ خانوادگی و حتی غیراخلاقی بزرگسالانه تلگرامØŒ «اتحاد»هایی خارج از عرف متشکل از نوجوان‌ها و افراد کم سن ایجاد شده که در فضایی به دور از هر نوع نظارت والدین با قوانین و ادبیات خاص خودØŒ با هدف افزایش کاربر و بازدید دست به هر کاری می‌زنند.

 

 یکی از کسب و کارهای مهم و تاثیرگذار در پیام رسان مشاغل مرتبط با کانون‌های تبلیغاتی و کانال‌داری است که طبق برآوردهای غیررسمی گردش مالی بازار تبلیغات روزانه در تلگرام تا Ûµ میلیارد تومان می‌رسد و مدیر کانال یک شغل ثابت با درآمد متغیر Û³Û°Û° هزار تومان تا Û³Û° میلیون تومان در ماه است.

اما علیرغم اهمیت تجارت تبلیغاتØŒ نقش این اکوسیستم در اقتصاد پیام رسان مغفول مانده است. اکوسیستمی که از Û´ گروه اصلی سفارش‌دهندگان تبلیغات، توزیع کنندگان تبلیغات، مدیران کانال و کاربران تشکیل شده است.

«گسترده‌ها» یا گروه‌های تبلیغات گسترده در تلگرام یکی از بازیگران اصلی این تجارت هستند که وظیفه‌ سازماندهی توزیع تبلیغ در کانال‌ها را برعهده دارند و پیش از این فارس در گزارشی با عنوان «مقاومت‌‌های پنهان و آشکار «گسترده‌ها» در برابر خروج از تلگرام/ کانال‌هایی که به پیام‌رسان داخلی مهاجرت کرده‌اند تهدید می‌شوند» به فعالیت آنها پرداخته و در گزارشی با عنوان «۴ بازیگر تجارت تبلیغ درپیام‌رسان‌ها/ انتقال کسب‌وکارهای تبلیغات گسترده تلگرام به پیام‌رسان‌های داخلی» جزییات روش فعالیت آنها را تشریح کرده است. اما علاوه بر گسترده هاØŒ لایه دیگری نیز در تلگرام تشکیل شده است که اگر چه مبادلات مالی در آن نقش مهمی داردØŒ اما از نظر ماهوی به طور کامل با ماجرای تبلیغات و کسب‌وکارهای معمول متفاوت است. این پدیده جدید و ناشناخته که بیشترین مخاطبان آن نوجوانان زیر Û±Û¸ سال هستند را «اتحاد» نام داده‌اند. در این گزارش برای اولین بار به فعالیت غیرمعمول و ناشناخته «اتحادها» بر بستر تلگرام پرداخته‌ایم.

* تفاوت «گسترده‌ها» و «اتحادها» در تلگرام

برعکس اینکه گسترده ها جمعی برای افراد بزرگسال هستندØŒ اتحادها جمعی متشکل از نوجوانان در رنج سنی زیر Û±Û¸ سال هستند.گسترده ها اغلب کانال های بزرگ با محتوای رسمی را پشتیبانی می‌کنند در حالی که فعالیت اتحادها اغلب در کانال ها و گروه های غیررسمی با محوریت افزایش ممبر و بازدید کانال است.

برای مثال اتحادها اغلب با کانال ها و گروه های مربوط به نوجوانان مرتبط هستند و در موضوعاتی مانند دوست‌یابی و موسیقی و در موارد غیرمجازØŒ فاز سنگین و غمØŒ فاز خودکشیØŒ موضوعات غیراخلاقی و فروش مواد مخدر کار می‌کنند.

*تشکیل اتحاد‌ها در تلگرام و هویت یابی نوجوانان در بسترهای خلاف اخلاق 

اتحاد یک شبکه پیچیده با سازوکاری عجیب است. نوجوان‌ها در فرآیندی عضو اتحادها می‌شوند و در آن رشد می‌کنند و به طور کامل دور از چشم خانوادهØŒ آموزش و پرورشØŒ پلیس و نهادهای حمایت‌گر اجتماعی، یک طبقه اجتماعی جدید را زیر پوست تلگرام به لطف رانت گسترده‌ای که در طول سال‌های طولانی به یک پیام‌رسان خارجی داده شده استØŒ شکل می‌دهند.

در این فضا و بستر ویژهØŒ با رشد افراد در اتحادهاØŒ افرادی که در اتحادها فعالیت قوی داشته باشند ممکن است تا چند میلیون تومان در ماه نیز درآمد کسب کنند.

اعضای اتحادها ادبیات مخصوصی دارند و برای هر منظور از اصطلاحاتی خاص استفاده می‌کنند که حتی در ادبیات محاوره‌ای معمول هم اغلب این اصطلاحات ناشناخته و جدید هستند. رلØŒ تونلØŒ اکØŒ چالشØŒ سیکØŒ چنلØŒ کلØŒ فیکØŒ ریپØŒ ریم و کیپ از جمله اصطلاحاتی ست که اغلب در همین فضا ساخته و استفاده شده است.

* به پدر و مادرت فحاشی کن و وارد شو

افرادی که وارد اتحاد می شوند با ضبط یک فیلم از خودشان و فحاشی به مادر و پدرشانØŒ قول می دهند که به اعضای اتحاد خیانت نکنند.

 

هر کس وارد اتحاد می‌شود باید با یک غیرهمجنس خود دوست شود و اصطلاحی نیز برای این کار وجود دارد.

هر شخص در ابتدای ورود به اتحاد در مقام ادمین قرار می‌گیرد و به تدریج رشد می‌کند و به مقام های بالاتر می رسد. رتبه  پسرها از ادمین شروع می شود و تا رهبرØŒکینگ و خالق بالا می رود. رتبه دخترها نیز از ادمین دخی شروع می شود و تا ملکه و پرنس ادامه می یابد.

 

فضای رقابتی و تلاش برای افزایش رتبه و فضای مشترک بین دختر و پسر در اتحادها برای نوجوانان بسیار جذاب است.

بسیاری از این ارتباطات به رابطه مجازی و حقیقی کشیده شده و پس از مدت کوتاهی از بین می رودØ› برخی اعضا مجبور می شوند چندین بار با افراد مختلف رابطه جدید برقرار کنند. همین فرآیند موجب شده در موارد متعددی پسرها تصاویر دختران را منتشر کنند و به ایجاد نگرانی‌های روانی جدی برای اعضا منجر می‌شود. مواردی نیز از اقدام به خودکشی در اعضا دیده شده است.

شکل گیری چنین ارتباط‌هایی خارج از نظارت و اطلاع والدینØŒ زمینه‌ساز بروز بسیاری از آسیب‌ها برای نوجوان‌ها می‌شود. اما این تازه شروع ماجراست.

 

*کسب درآمد در اتحادها از راه فروش ممبر و ویو

نوجوانان در اتحادها اقدامات فنی و هکری را آموزش می بینند تا در اتحاد ارتقا پیدا کنند. اعضای اتحادها کانال و گروه تاسیس می کنندØŒ عضوگیری می‌کنند و با ایجاد اکانت‌های بعضا مجازی ممبر و ویوی کانال‌ها را افزایش می‌دهند. و این یعنی چرخه اقتصادی تشکیل شده و ادامه فعالیت طولانی‌مدت این اتحادها را تضمین می‌کند.

 

برای مثال یکی از اعضای اتحادØŒ کانال فاز غمگین ایجاد کرده که محتوای این کانال‌ها حتی می‌تواند اعضا را به خودکشی ترغیب کند. این ادمین پس از بالابردن اعضاØŒ کانال خود را برای فروش گذاشته است.

در مقابل طرح این موضوعاتØŒ شاید برخی از نوجوان ها تجربه مشابه خود را از حضور در اتحادهایی بیان کنند و برای آن نیز عواقبی را متصور نباشندØ› اما خطرات حضور در چنین فضاهایی برای همه یکسان نیست و برخی از نوجوان‌ها حتی بیشتر از دیگران در معرض آسیب قرار می‌گیرند. اما وقتی به موضوع سازماندهی برای توزیع مخدرها و حتی فحشا می‌رسیم ماجرا به طور کامل تغییر می‌کند.

تصویر
" alt="" width="1044" height="751" />

*مدیریت سازماندهی شده و شبکه‌‌سازی برای توزیع مواد مخدر بین نوجوانان

در میان این بستر اجتماعی تازه شکل‌گرفتهØŒ فضای امنی برای شبکه‌سازی برای توزیع مخدر بین یکی از آسیب‌پذیرترین گروه‌های سنی یعنی نوجوانان شکل داده شده است. فرهنگ اتحادها مبنی بر وفاداری به اتحادØŒ وابستگی عاطفی به اجتماع جدید و هویتی که نوجوانان از این بخش دریافت می‌کنند در کنار آموزش‌هایی که در این اتحادها به اعضا داده می‌شودØŒ بستری بسیار عالی برای اعمال خلاف قانون است. در این بسترØŒ بعضی از اتحادها صرفا برای اعمال خلاف تاسیس و مدیریت می‌شوند. برای مثال اتحاد H... بیش از Û±ÛµÛ° گروه همجنس باز را در تلگرام مدیریت می‌کند و اتحاد عرفان... شبکه‌های فروش مواد مخدر را مدیریت می‌کند.

افرادی که مدیریت گروه‌های غیراخلاقی در اتحادها را انجام می‌دهند به شکل سوال برنگیزی رفتار حرفه‌ای دارند. به این صورت که خود مدیریت فنی گروه ها را انجام می‌دهند و مدیریت محتوایی را به افراد بیرون از اتحاد می‌سپارند که با همین ساختار معمولا قابل شناسایی نیستند. این سازوکار حرفه‌ای شباهت بسیاری به رفتارهای سازمان‌دهی شده دارد و قطعا خارج از توان تعدادی نوجوان طالب هیجان است.

همچنین توزیع گسترده مواد مخدر در این بسترØŒ احتمال سازماندهی شدن این رویه را بسیار تقویت می‌کند و به نظر می رسد این اتحادهاØŒ نه تنها خودجوش نیستند بلکه در نهیات و با واسطه‌های زیاد به وسیله «برادران بزرگ‌تری» برای ایجاد یک بازار دائمی و شبکه فروش مطمئن برای مواد مخدر سازماندهی می‌شوند.

با توجه به شباهت این شیوه تشکیل گروه و شبکه‌سازی به گنگ‌ها و باندهای توزیع مواد مخدر در آمریکا و کشورهای آمریکای لاتینØŒ این احتمال که باندهای بزرگ توزیع مواد روی این اتحادها تسلط داشته باشند و برای شبکه سازی تلاش کنند اصلا دور از ذهن نیست.

علاوه بر اینØŒ یکی از کارکردهای دیگر این نوع شبکه سازی سوØ¡استفاده از نوجوانان در محتواسازی مخرب از جمله پورنوگرافی است.

تصویر