سایت نودیها : تام کوری جوان ۲۴ ساله زلاندنویی تا همین چند روز پیش تنها یک کارمند ساده بود و حالا به واسطه یک «تصمیم عجیب» تبدیل به تیتر رسانهها شده است.
جوانی که برای «بازی» دست از «کار» کشید، برگه استعفای خود از کار تمام وقتش را امضا کرد، پاشنههایش را برای سفر ورکشید و در پاسخ به کنجکاوی رسانهها اعلام کرد: «من به دنبال ماجراجویی بودم. ۶ سال بود که بهسختی کار میکردم و حالا زمان استراحت من از راه رسیده است. حالا بازی پوکمون گو این امکان را برای من فراهم کرده است تا بتوانم رویای خودم را تحقق بخشم.
تام اما تنها یکی از میلیونها گیمری است که در فاصله زمانی کمتر از دو هفته پس از عرضه رسمی «پوکمون گو» اقدام به دانلود این بازی کرده و موجب شده است تا محصول تازه کمپانی «نینتندو» بتواند رکورد سریعترین دانلود در گوگل پلی را به نام خود جا به جا کند. سرعت فراگیری تب بازی «پوکمون گو» در دنیا به قدری است که میتوان آن را یک «شوک جهانی» دانست.
برای آشنایی با «پوکمون گو» فقط کافی است سری به سایتهای تخصصی بازیهای رایانهای بزنید تا با حجم بالایی از خبر، گزارش و تحلیل درباره این پدیده نوظهور مواجه شوید. در حوصله این گزارش مختصر اما همین قدر بدانید که این بازی با محوریت کاراکترهای محبوب انیمیشنی دهه ۱۹۹۰ طراحی و عرضه شد. این بازی توانست با تکیه بر همین سابقه نوستالژیک، خیلی زود مخاطبان بسیاری را با خود همراه کند.
پوکمون گو چیست؟
پوکمون گو یک بازی ویدئویی در سبک واقعیت افزوده است که توسط کمپانی پوکمن و در سال ۲۰۱۶ به مناسبت بیستمین سالگرد انتشار بازی های پوکمون منتشر و در پلتفرمهای آیاواس و اندروید انتشاریافته است.
برای آنکه بتوانید تصوری از بازی «پوکمون گو» داشته باشید پیش از هر چیز لازم است تصوری که تا به امروز از یک بازی موبایلی داشتهاید را از ذهن پاک کنید! طراحی این بازی به گونهای است که کاربران با در دست داشتن گوشی هوشمند خود با دو ابزار جیپیاس و دوربین فیلمبرداری، خودشان تبدیل به کاراکترهای بازی میشوند و در مختصاتی به وسعت شهر و حتی کشور به دنبال «پوکمون» میگردند.
درست همانند دهه ۹۰ میلادی که بازی پوکمون حرف نخست را میزد، اینک بازی پوکمون گو (Pokemon Go) برای اندروید و آی او اس عرضه شده است. در حال حاضر مردم در سراسر دنیا برای تجربه این بازی در گوشی هوشمند خود هیجان زده هستند.
این بازی با استقبال فراوانی مواجه شد و توانست رکورد سریعترین آمار دانلود را در گوگل پلی کسب کند و در مدت کوتاهی ۱۰ میلیون از گوگل پلی و ۷/۵ میلیون از اپ استور دانلود شود و به رقیبی جدی برای بازی کلش آو کلنز که برای مدت ها در صدر بود تبدیل شود. همین امر سبب شد تا شرکت سازنده نشر جهانی بازی را به دلیل پر شدن سرورها به تعویق بیندازد.
این بازی شامل هشت آیتم از جمله “پوک بال ها”، “تخم مرغ ها”، “تخم مرغ شانسی” ، “دستگاه پرورش تخم مرغ”، “دستگاه بخور”، “ماژول اغوا کننده”، “حافظه پوکمون” و ” کیف ارتقا” است.
پوکمون گو تهدید است؟
در لا به لای موج خبرهای مرتبط با تب فراگیر «پوکمون گو» در دنیا، برخی واکنشها هم قابل توجه است. مانند مسئولان دیوار ندبه در سرزمینهای اشغالی یا مدیران موزه هولوکاست در واشنگتن که این بازی را در محدوده این مناطق «ممنوع» اعلام کردهاند.
روزنامه اسرائیلی جروزالم پست پنجشنبه ۲۴ تیر تصاویری از بازی دارندگان تلفنهای هوشمند در «دیوار ندبه» و آشویتس منتشر کرده و پرسیده است آیا این بازی در این اماکن بازی کردن با احساسات یهودیان معتقد یا بازماندگان هولوکاست نیست؟ به نوشته جروزالم پست، مسئولان آشویتس چهارشنبه ۲۳ تیر در حساب توییتری این موزه تاکید کردند که اجازه انجام این بازی را به بازدیدکنندگان نخواهند داد زیرا «بیاحترامی» به این مکان مهم و یاد کشتههای آن است. اندرو هولینگر از مسئولان موزه هولوکاست در پایتخت آمریکا هم سهشنبه ۲۲ تیر به واشینگتنپست گفت بازی کردن در این مکان رفتاری شایسته نیست.
تفاوت این بازی با سایر بازی ها
تفاوت این بازی با دیگر بازیهای آنلاین نظیر کلشآفکلنز در این است که بازیکن نیاز به حرکت در فضاهای مختلف و حضور در اماکن گوناگون دارد.
پوکمون گو در تصرف هکرها
یک گروه هکری مسئولیت از کار انداختن سرورهای بازی پوکمن گو از طریق حملات DDOS را بر عهده گرفت. این مجموعه که PoodleCorp نام دارند با ارسال پیامی در شبکه اجتماعی توییتر تاکید کردند که سرورهای بازی پرطرفدار یاد شده را هک کرده اند.
در جریان حملات موسوم به DDOS ترافیک زیادی بر روی سرورهای یک شرکت ایجاد می شود تا کاربران نتوانند به علت کثرت مراجعات به آنها دسترسی پیدا کنند.
این ترافیک در روز گذشته باعث شد تعداد زیادی از کاربران بازی پوکمن گو در آمریکا و اروپا نتوانند بازی یاد شده را اجرا کنند یا شاهد قفل شدن بازی باشند.
سرورهای بازی پوکمن گو در اوایل ماه جولای و بعد از راه اندازی اولیه هم از دسترس خارج شد؛ البته علت این امر استقبال زیاد از بازی یاد شده بود و نه حملات هکری.
پوکمون گو؛ خطری برای شناسایی مراکز نظامی
کشور چین مدتی قبل اعلام کرد نگران آن است پوکمون گو، در قالب یک بازی به جاسوسی از اطلاعات کاربران بپردازند. همچنین در رسانههای اجتماعی این کشور نیز تئوریهای بسیاری در مورد هدف اصلی از انتشار این بازی در حال مطرح شدن است.
یکی از نظریههای مطرح شده در چین بیان میکند اگر پوکمونها در مناطقی ظاهر شوند که رفت و آمد زیادی در آن صورت نمیگیرد؛ کاربران احتمال محرمانه بودن آن مکان را میدهند. از طرفی اگر پوکمونها در منطقهای ظاهر شوند که هیچ رفتوآمدی در آن وجود ندارد؛ آن منطقه احتمالاً، محلی با سطح امنیتی بالا است.
عدهای از نظریهپردازان در رسانههای اجتماعی چین گفتهاند: «پوکمون گو بازی نکنید؛ زیرا آمریکا و ژاپن میتوانند با کمک آن مراکز محرمانهی چین را شناسایی کنند.
آیا «پوکمون گو» به ایران هم میرسد؟
بازی پوکمون گو هنوز کشور ایران را در سامانه اصلی خود پشتیبانی نمیکند و این به معنای آن است که حتی اگر کاربری در ایران بتواند از طرق میانبری مانند تغییر نام کشور مبدا اقدام به نصب بازی کند، به دلیل عدم پوشش بازی در ایران به سختی میتواند به هدف اصلی گیم یعنی «شکار پوکمون» مشغول شود و بازی جذابیت اصلی خود را برای او نخواهد داشت.
نامهنگاری رسمی ایران با سازندگان «پوکمون گو»
حسن کریمیقدوسی مدیرعامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای در پاسخ به پیگیری ما درباره وضعیت ورود این بازی به ایران میگوید: ابتدا باید بگویم که بنده از پیگیری و سرعت واکنش رسانهها نسبت به این پدیده واقعاً خوشحالم چراکه معتقدم اگر رسانهها پیگیر موضوعی باشند و آن را رصد کنند قطعاً مسئولان هم سریعتر متوجه اهمیت موضوع میشوند و عزم ملیای که به خصوص در زمینه بازیهای رایانهای به دنبال شکلگیری آن هستیم با سرعت بیشتری شکل میگیرد.
این مدیر فرهنگی از یک نامهنگاری رسمی خبر داد و درباره جزئیات آن اظهار داشت: درباره بازی پوکمون ما یک مکاتبه ایمیلی با سازندگان این بازی داشتهایم با این مضمون که اگر قرار است این بازی در ایران توزیع و عرضه شود حتماً باید از فیلتر بنیاد ملی بازیهای رایانهای بگذرد و هماهنگیهای لازم در این زمینه صورت گرفته باشد و در غیر این صورت ناگزیر از فیلتر و جلوگیری از عرضه بازی هستیم.
و اما…
برای عرضه این بازی در کشور باید دو شرط را مدنظر داشته باشیم، یکی اینکه باتوجه به حجم اطلاعات ثبت شده کاربران در فضای این بازی، سرور اصلی آن حتماً باید در ایران باشد و دوم اینکه نقاط تفریحی و مقاصد هدفگذاری شده در سراسر کشور برای تگ شدن در این بازی هم باید با هماهنگی و همکاری بنیاد ملی بازی های رایانه ای مشخص شود.
منبع : گرداب
سلام.وبسایت زیبایی دارید.ممنون
سلام.واقعا وبسایت خوبی دارید
سلام.وبسایت جامعی دارید.ممنون
اقا خیلی وبسایتتون عالیه
وای خیلی خوبه ساییتون
اقا لینک مطلبو من پیدا نکردم.میشه راهنماییم
کنید؟
عاشق این وبسایت شدم من.عالی هستید شما
اقا خیلی وبسایتتون عالیه
وای خیلی خوبه ساییتون
سلام.وبسایت جامعی دارید.ممنون
سلام.ممنون .خیلی خوب بود.از دست اندرکاران وبسایت به این خوبی سپاسگزارم