طب سنتی
طرز تهیه و دستور پخت در ادامه
مربا و شربت بهارنارنج
بهارنارنج طبع گرم و خشک داشته و بسیار نشاط آور است، شربت خنک آن در تابستان مورد استفاده است.
مواد اولیه :
بهار نارنج ۴لیوان
شکر ۳لیوان
آب ۳ لیوان
آبلیمو ۲قاشق غذاخوری
پودر هل سبز نصف قاشق مرباخوری
ابتدا بهار نارنج را برگ برگ کنید و آن را کاملا بشویید و بعد داخل قابلمه ریخته و روی آن آب بریزید و حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید و چند قل بزند.سپس آن را آبکش کرده و با آب سرد بشویید.این کار را برای ۲مرتبه دیگر هم انجام دهید تا تلخی این گیاه از بین برود. سپس داخل قابلمه آب سرد بریزید و بهار نارنج آبکش شده را اضافه کنید و شکر را لابه لای بهارنارنج بپاشید سپس روی آن را بپوشانید و ۱۲ ساعت داخل یخچال قرار دهید.
پس از ۱۲ ساعت قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید سپس حرارت را کم کنید تا مربا آرام آرام بجوشد و غلیظ شود و گلبرگ ها شیشه ای شوند ، در پایان آبلیمو و پودر هل سبز را اضافه کنید و چند جوش که زد از روی حرارت بردارید ، روی قابلمه را با پارچه بپوشانید و اجازه دهید مربا خوب سرد شود سپس داخل شیشه بریزید.
می توانید آب بیشتری استفاده کرده و شهد به دست آمده را به عنوان شربت استفاده نمایید.
همچنین می توان از عرق بهار نارنج برای تولید شربت استفاده کرد.
مواد لازم :
عرق بهارنارنج دو پیمانه
شکر پنج پیمانه
آب سه پیمانه
آبلیمو یک ق.س
طرز تهیه :
شکر-آب-عرق بهارنارنج را در ظرفی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد .
حدوداً ده دقیقه به قوام آمدن شربت مانده ، آبلیمو را اضافه کنید و اجازه دهید تا ده دقیقه بجوشد و
قوام آید(کمی رقیق تراز شربت مربا باشد)سپس از روی حرارت بردارید و بعد از سرد شدن سرو
کنید. شربت بهار نارنج را بهتراست در یخچال نگهداری کنید تا خراب نشود.
برگرفته از سایت هفت گنج و آشپزی
آیا با دو بار جوشاندن بهار تارتج خواص اب با آبی که دور ریخته میشود از بین نمیرود