نمک یکی از مواد خوراکی ضروری درهر غذایی محسوب می گردد که طعم غذاها بدون وجود آن بیمزه و ناخوشایند میشود.
اما دانستن این نکته ضروری است که همه نمکها یکسان نبوده و انواع مختلفی دارند، از جمله نمک های مصرفی میتوان به نمک دریا، تصفیه شده و نمک صورتی هیمالیا اشاره کرد.
این نمکها علاوه بر اینکه در طعم با یکدیگر تفاوت دارند، در ساختار مواد معدنی و سدیم موجود درآنها نیز بایکدیگر اختلاف دارند.
گفتنی است که نمک یک ماده معدنی کریستال میباشد که از دو ماده سدیم و کلر تشکیل شده است، در ماده معدنی کریستال میباشد که از دو ماده سدیم و کلر تشکیل شده است، دو ماده ضروری که برای بدن انسانها و حیوانات نقش مهمی را ایفا میکند. همچنین به مغز، عصب و پالس های الکتریکی آن کمک بسزایی میکند.
گفتنی است،بسیاری از نمکهای دنیا از معادن نمک و یا نتیجه آب دریاها و سایر آبهای غنی از مواد معدنی حاصل میشوند.
از نمکها به عنوان مواد نگه دارندهی غذاها استفاده میشود چرا که رشد باکتریها در فضاهای غنی از نمک بسیار پایین است.
اما نمک ناسالم و یا مصرف بیش از حد آن میتواند بسیار خطرساز بوده و فشار خون را تا حد بالایی افزایش دهد.
به طوری که مطالعات نشان میدهد که کاهش مصرف این ماده خوراکی مانع از حملات قلبی، سکته مغزی و حتی مرگ میشود.
نمک تصفیه شده
این نوع نمک مصرفی بسیار معمول بوده و در همه سفرههای دیده میشود این نمک تقریبا سدیم خالص بوده و یا حدود ۹۷ درصد سدیم دارد.
این نوع نمک مصرفی بسیار معمول بوده و در همه سفرههای دیده میشود این نمک تقریبا سدیم خالص بوده و یا حدود ۹۷ درصد سدیم دارد.
باید گفت که ید نیز یک ماده اضافه شده به نمک است که باعث بروز مشکلات مختلف بهداشتی، کم کالری تیروئید، عقب ماندگی ذهنی میشود لذا لازم است که افراد در مصرف مواد خوراکیهای خود دقت کنند چرا که مواد غذایی چون ماهی، لبنیات، تخم مرغ و . . . حاوی مقدار زیادی ید هستند.
نمک دریا
این نمک نیز همانند نوع تصفیه شده تنها سدیم کلرید است حال بسته به نوع پردازش آن حاوی مقداری موادمعدنی، پتاسیم،آهن و روی است. این نمک تیره تر و ناخالصی بیشتری دارد.
این نمک نیز همانند نوع تصفیه شده تنها سدیم کلرید است حال بسته به نوع پردازش آن حاوی مقداری موادمعدنی، پتاسیم،آهن و روی است. این نمک تیره تر و ناخالصی بیشتری دارد.
با توجه به آلودگی اقیانوسها ممکن است این نمک حاوی مقدار زیادی فلزات سنگین چون سرب باشد.
همچنین مواد معدنی و ناخالصیهای موجود در این نوع نمک باعث تغییر طعم آن در بین برندهای مختلف میشود.
در پایان باید گفت: که بر اساس مطالعات به عمل آمده اکثریت نمکها مشابه یکدیگر بوده و متشکل از سدیم کلرید و مقدار کمی مواد معدنی هستند. بنابراین انتخاب نوع طبیعی آن عاری از هر گونه مواد افزودنی بوده و برای مصرف مناسب است.
باشگاه خبرنگاران