دبیر علمی نخستین کنگره بینالمللی نفرولوژی و اورولوژی با بیان اینکه واریکوسل، شایعترین علت ناباروری مردان است، گفت: این عارضه ممکن است به تحلیل بیضه هم منجر شود.
دکتر علیرضا قدیان اظهار کرد: واریکوسل بزرگ شدن وریدهای اسکروتوم (کیسه بیضه) است که ۱۰ درصد مردان بالغ و ۴۰ درصد مردان نابارور به آن مبتلا هستند.
وی با بیان اینکه واریکوسل شایعترین علت تولید کم اسپرم و کاهش کیفیت آن است، ادامه داد: سن شروع بیماری معمولا در زمان بلوغ یا بلافاصله پس از بلوغ است.
این متخصص و جراح کلیه و مجاری ادراری افزود: خوشبختانه اغلب واریکوسلها به آسانی تشخیص داده میشوند و اگر علامتدار شده باشند، میتوان آنها را با جراحی ترمیم کرد.
دبیر علمی نخستین کنگره بینالمللی نفرولوژی و اورولوژی گفت: واریکوسل، اغلب علامتی ایجاد نمیکند و بندرت میتواند درد ایجاد کند که ممکن است در طول روز به علت فعالیتهای جسمی بدتر شود و به طور شاخص با خوابیدن به پشت تخفیف مییابد. در طول زمان ممکن است واریکوسلها بزرگتر و چشمگیرتر شوند.
قدیان افزود: بیمار ممکن است با شکایت بزرگی یا عدم تقارن بیضهها یا پس از ازدواج با ناباروری مراجعه کند. اما شایعترین نوع آن بدون علامت و بطور اتفاقی حین معاینه، متوجه آن میشوند.
وی در خصوص ناباروری با علت واریکوسل گفت: مشخص نیست واریکوسل چگونه باعث ناباروری میشود. اما برخی کارشناسان معتقدند که وریدهای بیضه، خون را در شریان بیضه سرد میکنند و به این ترتیب به حفظ درجه حرارت مناسب برای تولید مناسب اسپرم کمک میکنند. واریکوسل با مسدود کردن جریان عادی خون، ممکن است باعث افزایش بیش از حد درجه حرارت بیضهها شود و به این ترتیب بر تولید اسپرم و حرکت آن اثر بگذارد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله (عج) یادآور شد: این بیماران باید پس از جراحی حتما در رژیمهای غذایی از سبزیها و میوه به مقادیر کافی استفاده کنند. علاوه بر آن روغن مایع، روغن زیتون و آب میوه نیز باید به فراوانی مصرف شود و از غذاهای آماده، چربیهای حیوانی، روغنهای جامد و مارگارین ، قندو شکر، الکل و کافئین پرهیز کنند.
براساس این گزارش، نخستین کنگره بینالمللی نفرولوژی و اورولوژی ۲۰ تا ۲۲ خردادماه ۱۳۹۴ در سالن همایشها رازی تهران با حضور اساتید برجسته داخلی و خارجی برگزار میشود. برای نخستین بار پرستاران هم میتوانند در مباحث مشابهی سطح دانش خود را ارتقا دهند.
علاقمندان می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت کنگره نفرولوژی و اورولوژی مراجعه کنند.
منبع: ایسنا