نودیها:معمولا افراد از کودکی به همراه خانواده سر میز شام یا نهار مینشینند و در آن محیط صمیمیت باعث میشود خیلی به آداب و قوانین سر میز نشستن و خوردن رعایت نشود. اما آداب میز شام چیزی است که در فضاهای عمومی و مهمانیها و جلسات باید به آن توجه زیادی شود. در این مطلب به برخی از این قوانین اشاره میکنیم.
فوت کردن
هرگز لقمه غذا یا محتویات قاشقتان را فوت نکنید. اجازه دهید غذا خودش خنک شود و تکههای کوچکتر را داخل دهانتان بگذارید.
تفاله غذا
حتی اگر با مزه نوعی خوراکی شدیدا مشکل داشتید یا مشکلی برایتان پیش آمد آن را از دهانتان خارج نکنید. تخلیه غذا حتی در دستمال کاغذی هم مودبانه نیست.
صحبت کردن
هرگز با دهان پر یا وقتی در حال جویدن غذا هستید صحبت نکنید. حتما بر سر میز شما صحبت کنید و البته این کار را بعد از بلعیدن غذای داخل دهانتان انجام دهید.
دستمال سفره
این وسیله فقط وظیفه محافظت از لباسهای شما را دارد و قرار نیست با آن گوشه دهان، لبها یا دندانهایتان را تمیز کنید.
نمک
سعی کنید حتما اول غذا را بچشید و بعد در صورتی که لازم بود به آن نمک یا فلفل اضافه کنید. این که قبل از شروع غذا نمک بزنید زیبا نیست.
مقدار
سعی کنید غذایی که برای خوردن انتخاب میکنید به میزان لازم باشد. اصلا جالب نیست که مقداری از غذا در بشقاب شما بماند و نتوانید غذایتان را تمام کنید.
زمان
خوردن غذا را فقط زمانی شروع کنید که غذای همه آماده شده و بر سر میز مقابل آنها قرار گرفته است. این که غذای شما زودتر از همه آمده به این معنی نیست که میتوانید خوردن را آغاز کنید.
سرعت
وقتی ظرفی را برای کشیدن غذا انتخاب میکنید خیلی سریع کارتان را انجام دهید و ظرف را به نفر بعدی بدهید. نباید افراد بر سر میز زیاد منتظر بمانند.
بهداشت نیوز