گمنامی ۲هزار غواص در عملیات کربلای۴

اشتراک گذاری :

شب گذشته ۱۷۵ غواص خط‌شکنی که در عملیات کربلای۴ حضور داشتند با حضور گسترده و پرشکوه مردمی تشییع شدند.

در همین زمینه و با هدف پاسداشت یاد و خاطره این شهدا به‌سراغ یکی از راویان دفاع مقدس در استان خراسان رضوی و مشهد رفتیم، مردی که صدا و نفسش برای بسیاری از مردمان و سرداران این دیار، آشنا است.

علیرضا دلبریان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: سال ۶۵ در عملیات کربلای چهار ما در هر شرایطی دست از دفاع نباید برمی‌داشتیم و باید دشمن را تعقیب می‌کردیم، ما به مناطق آبی خورده بودیم و دشمن هم پناه گرفته بود در آن سوی اروند و از دور سنگ‌پرانی می‌کرد.

در عملیات طریق القدس، فتح المبین، بیت المقدس که پیشروی کردیم رسیدیم به مرز اما منطقه شلمچه، اروند بود و ما؛ باید تعقیب می‌کردیم. دشمن آن طرف اروند بود و باید از آب عبور می‌کردیم لذا باید نیروهای خط‌شکنی که در خشکی ما را کمک کرده بودند و بچه‌های تخریب‌چی می‌شدند غواص و داخل آب باید موانع را برمی‌داشتند.

 

آموزش غواصی سخت‌ترین آموزش بود

نیروهای غواص در زمان جنگ باید از آمادگی جسمی بالایی برخوردار می‌بودند، آموزش غواصی سخت‌ترین آموزش در زمان جنگ بود آموزش‌های نظامی داخل خشکی عبور از موانع و کالا و سیم خاردار و … سخت بود اما اگر بخواهیم از همین موانع در زیر آب عبور کنیم، واقعا شرایط سخت بود و نیروها باید دارای شرایط ویژه ای می‌بودند.

رزمندگان ما خود آماده شهادت بودند؛ شهدای ما مسیر را آگاهانه انتخاب کردند و داوطلب شدند و آمدند برای غواصی اینطور نبود که اجبار شده باشند.

داخل آب بود ما باید از اروند عبور می‌کردیم تا با دشمن درگیر شویم چرا که دشمن را تعقیب می‌کردیم، در عملیات‌ها هیچ چیز مانع ما نبود و ما از آن عبور می‌کردیم ما باید دفاع می‌کردیم و حقمان را از دشمن می‌گرفتیم به همین دلیل باید قبل از ورود به عملیات آموزش‌های سخت را فرا می‌گرفتند، سختی‌هایی که ما در آن شرایط کشیدیم.

غواصی چند مرحله دارد که نخستین شرط ورود به غواصی بدنسازی است و بچه‌های غواص باید ابتدا عضلاتشان را آماده می‌کردند، نیروهای کم سن و سالی که تنها اراده آن‌ها را به جنگ کشانده بود.

حمل مهمات داخل آب بسیار دست و پا گیر و سخت است و بچه‌های غواص به اندازه‌ای تمرین می‌کردند تا بتوانند از تجهیزاتشات در آب به خوبی استفاده کنند و داخل آب طوری حرکت کنند که حرکت آنها متوجه دشمن نشود، چون در آب در اختیار خود نیستیم، باید طوری در آب حرکت می‌کردند که بدنشان در داخل آب دیده نشود و زیاد هم پایین نروند.

۱۰ کیلومتر داخل اروند جزیره ماهی، پیشروی کردن، واقعا کار غیر ممکنی بود که غواصان رزمنده ما ممکن کردند. هیچ چیز نبود مگر توکل بر خدا و ایمان و رمزشان هم سرفرازی بود.

مردم چقدر با این استخوان‌ها و پلاک‌ها عشق بازی می‌کردند چه کسی می‌تواند مردم را این قدر عاشقانه جمع کند و صفا و صمیمت را بیاورد اینها کشته شده تنها جنگ نبودند اینها عارفان جنگجویی بودند که انصافا با خدا رفیق بودند و متواضع بودند و روحیه گمنامی داشتند کسانی که برای رضای خدا تنها قدم برداشتند و سختی‌ها را تحمل کردند و خوشا بحالشان که بعد ۳۰ سال چقدر بزرگ شدند این جوانان.

بسیاری از کسانی که امروز زیر تابوت این شهدا را گرفتند زمان جنگ نبودند اما چقدر اظهار ارادت دارند این نمونه‌ای از محشر است، خوشا به حالشان؛ در قیامت  خداوند چه مقامی این شهدا خواهد داد وقتی در دنیا به چنین مرتبه‌ای رسیده‌اند. و ما اگر راه اینها را نرویم و در گل‌های ساحل جا بزنیم ما در باتلاق و برکه ماندیم اما اینها خواستند و به درجه شهادت رسیدند.

عملیات کربلای چهار

دلبریان با بیان اینکه در لشکر ۲۱ امام رضا(ع) که ما بودیم ۲ گردان غواص خط شکن داشتیم اما در کل عملیات کربلای ۴ قریب به ۲ هزار غواص با دشمن جنگیدند بیان کرد: در هیچ عملیاتی به این اندازه غواص نداشتیم اما چون منطقه وسیع بود نیروی خط شکن نیاز داشتیم و حدود ۶۰۰نفر فقط نیروی خط شکن غواص در لشکر امام رضا(ع) بود و تیپ و لشکرهای دیگر نیز به همین صورت بودند.

ماموریت لشکر ما این بود که جزیره ماهی را که کنار رود اروند بود، فتح کند و شب عملیات یک گروهان رفتند و با دشمن درگیر شدند و متاسفانه متوجه نشدند که عملیات لو رفته و حمله متوقف شده است چرا که قبل از اینکه حمله لو برود این‌ها در سکوت اروند رها شده بودند و رفته بودند در تاریکی شب وقتی به آنجا رسیده بودند دشمن هوشیار بود.

 

با وجود اینکه دشمن بیدار بود بچه‌ها وارد جزیره شده بودند اما عملیات متوقف شد و نتوانستند بچه‌ها ادامه بدهند و ۸ نفر ماندند و تا صبح درگیر بودند و همانجا اسیر شدند عده‌ای برگشتند و عده‌ای نیز به شهادت رسیدند، عملیات کربلای ۴ در همان لحظه‌های اول شروع متوقف شد.

عملیات کربلای ۵ دستاورد کربلای ۴

راوی دفاع مقدس افزود: ما همان شب با یکی از گروهانمان در داخل نیزارها نشسته بودیم تا گروهان یک که رفت ما راه بیفتیم چند دقیقه‌ای که گذشت دیدیم صدای تیر اندازی می‌آید و با فاصله و تک تک تیراندازی می‌کردند اما یک دفعه تیر اندازی ممتد شد و منور در آسمان زدند و مشخص شد که عملیات لو رفته است.

بیسیم‌ها همه خاموش بود و قرار شد وقتی به گل ساحل رسیدیم بعد بیسیم‌ها را روشن کنیم و نمی‌توانستیم به بچه‌ها اطلاع دهیم که برگردند، اما کربلای چهار که همان ساعت‌های اول متوقف شد مقدمه‌ای برای پیروزی در عملیات کربلای ۵ شد.

درست است که موفق نشدیم اما اگر کربلای ۵ انجام نمی‌شد، می‌گفتیم حیف شد و زحماتمان در کربلای چهار به هدر رفت اما؛ کربلای  پنج ادامه کربلای چهار شد و ما از نقطه ضعف دشمن بعثی استفاده کردیم. در این منطقه چون فکر نمی‌کردند که ما که از این نقطه گزیده شدیم، مجدد حمله کنیم و درست چند هفته بعد و در جناحی دیگر وارد عملیات شدیم که با موفقیت به پایان رسید چه بسا اگر عملیات کربلای چهار انجام نمی‌شد کربلای پنج هم در کار نبود.

از بچه‌های غواص لشکر امام رضا(ع) شهید جعفری در رود کارون غرق شد، شهید کرابی، شهید شادکام هنوز بدنشان برنگشته است.

دستاوردهای عملیات کربلای چهار

بزرگترین دستاورد عملیات کربلای چهار این بود که مقدمه ای برای عملیات کربلای پنج شد، این بود که اختلاف مرزی ایران باستان و ایران اسلامی با ‌عراق که از دل امپراطوری عثمانی درآمد و تقسیم شد و مدت‌ها درگیر بود از زمان قاجار تا پهلوی و چندین سال اختلاف در عملیات کربلای چهار تثبیت شد.

دستاورد دیگر این بود که صدام  متجاوز اعلام شد، امام خمینی (ره) از روز اول می‌گفت اعلام کنید صدام متجاوز است ما جنگ را تمام می‌کنیم  و در کربلای ۵ سازمان ملل در قطعنامه ۵۹۸ اعلام کرد حق و حرف ما در سازمان ملل به کرسی نشست و تا به این روز هیچ قطعنامه‌ای به این شکل امضا نشده بود و همه اعلام آتش بست بود.

 

جانباز دفاع مقدس گفت: ما در کشور خود بودیم و آنها به خاک ما تجاوز کردند در حالی که دشمن می‌گفت ما خرمشهر را پس نمی‌‎دهیم و خرمشهر متعلق به عراق است اما به هیچ کدام از اهدافش نرسید و ما با سربلندی بیرون آمدیم.

در تاریخ هرگاه به کشور تهاجم شده بود گوشه‌ای از آن جدا شد اما در ۸سال دفاع مقدس در نقشه ایران هیچ تغییری ایجاد نشد، ۳۰سال دشمن ما را تحریم کرده است، ۸ سال طولانی ترین جنگ بر ما تحمیل شد اما نگذاشتیم دشمن ذره‌ای از وطنمان را بگیرد ما در جنگ شکست نخوردیم و با سربلندی بیرون آمدیم.

نباید بگوییم جنگ ایران و عراق این نامردی است، چرا که جنگ ایران و دنیا بود و بالاتر از جنگ جهانی بود ما یک طرف بودیم و دنیا هم یک طرف، درست مانند امروز که ۱+۵ همه یک طرف هستند و ایران هم یک طرف؛ به راستی که دفاع مقدس ما ۱+۵ بود. این حرف کمی نیست و نشان می‌دهد ایران خیلی قوی است که یک تنه همانند دفاع مقدس امروز هم مقابل قدرت‌های جهان ایستاده، اما ما از آن‌ها قدرتمندتر هستیم.

روزی که ما هیچ چیزی نداشتیم جلوی دشمن ایستادگی کردیم و شاخ دشمن را شکستیم چرا که با خدا بودیم؛ دست خدا بالای همه دست‌هاست و فقط باید تکلیفمان را باخدا مشخص کنیم و استقامت کنیم و صبر و تحمل کنیم که خداوند وعده پیروزی  به ما داده است بچه‌های ما صبر و تحمل کردند. در برابر گرما و سرما گرسنگی و تشنگی ایستادگی کردند تا به پیروزی برسند.

کسی به رزمندگان ما وعده دنیایی نداده بود تنها خدا به ما وعده داده بود و ما به این باور رسیده بودیم که خدا با ماست، در سایه این باور الهی، سختی را تحمل کردند. صدام در و دیوار شهر خرمشهر نوشته بود آمده‌ایم تا بمانیم و خرمشهر را به نقشه عراق اضافه کرده بود و خرمشهر را از آن خود می‌دانست.

شهدای عملیات کربلای پنج بیشتر غواص بودند، خیلی از بچه‌ها اسیر شدند؛ ۲ هزار غواص ما در عملیات کربلای ۴ رفتند و برنگشتند شاید هنوز هم شاهد پیکرهای دیگر از شهدای غواص باشیم.

بعد عملیات کربلای چهار، اسراء را عقب کامیون‌ها می‌آوردند و آنها را شهر به شهر می‌بردند همانند اسرای واقعه عاشورا  و تبلیغات سوء علیه ما بود هیچ قانونی در جنگ ایران و عراق رعایت نشد بچه‌های غواص ما در صبح عملیات کربلای چهار دستانشان را از آب بیرون می‌آوردند تا شاید نجات پیدا کنند اما نیروهای بعثی مانند لاشخورها با قایق روی اروند گشت می‌زدند و غواصان ما را یکی یکی به شهادت رساندند، رژیم بعثی اسیر مجروح نمی‌گرفت و همانجا رزمنده‌های مجروح ما را به شهادت می‌رساندند.

گفت‌وگو از مرجان شریعت و ملیحه نیشابوریان

منبع : خبرگزاری تسنیم

برای امتیاز دادن به این مطلب اینجا کلیک کن
[کل آراء: 0 میانگین: 0]

Related Images:

Visits: 19

مرتضی - مدیر اصلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Next Post

سفیرآمریکا:اگر ایران در مورد طرح‌های نظامی خود گزارش ندهد، توافقی در کار نخواهد بود

چ ژوئن 17 , 2015
 دانیل شاپیرو، سفیر ایالات متحده آمریکا در تل‌آویو، در سخنانی با اشاره به ضرب‌الاجل ۳۰ ژوئن مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ گفت: «من نمی دانم که چنین چیزی (توافق) رخ دهد». وی در گفتگو با رادیو ارتش رژیم صهیونیستی عنوان داشت: «اگر ایران اجازه بازرسی از پایگاه‌ها را نداده […]

شاید این مطالب را دوست داشته باشی

نودیها

مجله سرگرمی نودیها

ما سعی کردیم با دیگر مجله های موجود در اینترنت کمی متفاوت باشیم اینجا اگر جستجو کنید مطالب متنوع بسیاری خواهید یافت. بیش از 16000 مطلب ...