یک متخصص زنان و زایمان گفت: «در صورتی که خانمی تخمدان پلی کیستیک دارد باید این مسئله را به کمک سونوگرافی، آزمایشات هورمونی، معاینه علائم ظاهری مثل رشد موهای زائد، ریزش موی سر، طاسی و تاریخچه چند ماه گذشته قاعدگی مورد بررسی قرار داد».
دکتر شیرین نیرومنش، در رابطه با انواع کیستها توضیح داد: «هر کیستی که در رحم مشاهده شود نشانه ابتلای فرد به تخمدان پلی کیستیک نیست و باید این موضوع با علایم دیگری همراه شده باشد». این عضو هیات علمی دانشگاه به این موضوع اشاره کرد که در روزهای خاصی از قاعدگی تخمدانها پلیکیستیک هستند. بالا بودن پرولاکتین در خون یا کمکاری تیروئید هم میتواند تخمدان را در سونوگرافی پلی کیستیک نشان دهد اما به تنهایی نمیتوان چنین تشخیصی روی فرد گذاشت و نیاز به سایر علایم هم هست».
وی بهترین روش درمان را مصرف داروهای پیشگیری از بارداری دانست و تاکید کرد: «فرد مبتلا باید به سرعت بیماری را درمان کند زیرا این موضوع خطر اضافه وزن، اختلالات متابولیسمی، سکته و سرطان را بالا میبرد».
دکتر نیرومنش در نهایت گفت: «زایمان طبیعی یا سزارین هر رو برای خانم مبتلا به pco امکانپذیر است مگر آنکه در کنار آن مسائل دیگری مثل تنگی لگن وجود داشته باشد».
سلامانه