چگونه اعتیاد به شبکه های اجتماعی را ترک کنیم؟
به نام خدا – یکی از مشکلات امروز بسیاری از انسان هایی که با تکنولوژی سروکار دارند مشکل اعتیاد به دستگاههای مختلف مثل تلفن همراه و رایانه است. از میان اعتیادهای مختلفی که ممکن است در این دستگاهها و دارندگانشان باشد اعتیاد به شبکه های اجتماعی است … – بقیه در ادامه.
شبکه های اجتماعی فوایدی برای کاربران دارند. از جمله اینکه می توانند با هزینه به مراتب کمتری با دوستان و آشنایان ارتباط داشته باشند ولی مسایل امنیتی و جاسوسی در این گونه شبکه ها بیداد می کند.
و اما برای ترک اعتیاد شبکه های اجتماعی مخصوصا تلفن همراه باید چه کرد :
الف – روابط خودتان با دوستان و آشنایان به دنیای واقعی بکشید. با کسانی بیشتر رابطه و دوستی داشته باشید که اهل این شبکه ها نیستند. دوستان مسجدی و هیئتی که اهل این شبکه ها نیستند کمک حال خوبی هستند.
ب – خیلی سرسخت و محکم برای خودتان زمان تعیین کنید و وقتی زمان مثلا روزی یک ساعت به پایان رسید به هیچ وجه زیر بار نروید. این زمان را می شود کمتر هم کرد.
ج – مضرات این شبکه ها ازجمله مسایل اخلاقی و مسایلی که در ارتباط شما با دیگران ممکن است رخ دهد را در فکر خود مرور کنید و خود را از عواقب بد بودن در این شبکه ها بترسانید.
د- در برنامه روزانه خودتان ، برنامه هایی را تعبیه کنید که لزوما نیاز به بیرون رفتن داشته باشند و سعی کنید گوشی خود را با خود نبرید و یا استفاده نکنید.
ه – گوشی را با خودتان به برخی جاها نبرید.
و – اگر در میان دوستانتان نوعی رهبری دارید و حرف شنوی از شما دارند سعی کنید در بین دوستان و با هم به ترک این عادت کمک کنید. مثلا با هم قرار بگذارید گروه هاینان را در شبکه ها ببندید و حضوری هم را ببینید.
ز – استفاده درست از هر تکنولوژی نشانه شخصیت و فرهنگ بالای شماست این را به خودتان و به دیگران گوشزد کنید.
ح – مشکلات جسمی ، همراه مشکلات روحی و اخلاقی شبکه های اجتماعی شما را بر این دارد که برای خودتان و برای اینکه در آینده مشکلات گریبان گیرتان نشود هم که شده دست از اعتیاد شبکه های اجتماعی بردارید.
ط – سبک زندگی نسلهای قبل و انسانهای زیادی که تواسته اند بدون این شبکه ها و یا با استفاده کم از این شبکه ها سپری کنند را بررسی کنید و از آن ها یاد بگیرید.
ی – طلاق و مشکلات جنسی و اخلاقی برخی هم در سراسر جهان که از شبکه های اجتماعی برایشان پیش آمده درس عبرت شود.
قدیم ها در مورد خوردن می گفتند :”کم بخور ، همیشه بخور” در مورد تکنولوژی هم باید گفت استفاده درست و کم می تواند همیشه این بهره مندی را لذت بخش و از آفات آن بکاهد.
به امید خدا و حتما دیگران را دعا کنیم تا در حق خودمان مستجاب شود.
منبع : اتاق فکر و پژوهش اسلام مووی با همکاری نودیها
Related Images:
بازدیدها: 2