نودیها:بعضی از افراد هستند که اصلا به سلامت دهان و دندان خود توجهی ندارند؛ این افراد زمانی میفهمند که دندان و لثه رسیدگی میخواهد و عضو حساس بدن است که چند شب از فرط دندان درد نمیخوابند و چند میلیون تومان خرج میکنند تا تنها درد آن ساکت شود. متأسفانه مسواک زدن و استفاده از نخ دندان در کشور ما فرهنگ سازی نشده و همین مسئله علت اصلی بالا بودن آمار بیماری های لثه در کشور ماست. در ادامه از علت تا راه های پیشگیری از بیماری های لثه را به شما خواهیم گفت. با ما همراه باشید.
بیماری های لثه فقط به یک دلیل ایجاد می شوند، التهاب و عفونت ناشی از باکتری های موجود در جرم و پلاک غذایی تجمع یافته بر روی سطح دندان ها لثه ها را بیمار می کند و به مرور زمان باعث از بین رفتن لثه و استخوان در برگیرنده دندان می شود. هنگامی که جرم بر روی دندان تشکیل می شود دیگر با مسواک زدن و نخ دندان از روی دندان ها پاک نمی شود و فقط دندانپزشک می-تواند آن را با روشی که جرم گیری نام دارد از روی دندان بردارد.
با تجمع پلاک در ابتدا تنها لثه دچار تورم می شود که با برداشته شدن جرم قابل برگشت است و آسیبی به استخوان وارد نمی شود. اگر این وضعیت ادامه پیدا کند موادی که باکتری ها ترشح می کنند و موادی که بدن در مقابله با آنها ترشح می کنند دست به دست هم داده و باعث از بین رفتن استخوان می شوند. لثه کم کم تحلیل رفته و عقب نشینی می کند و اگر درمان جرم گیری انجام نشود لثه ها دچار عفونت می شوند و استخوان هم به تدریج از بین رفته و عقب نشینی خواهد کرد.
چه باید بکنید تا از ایجاد این بیماری جلوگیری شود؟
۱- دو بار در روز با یک خمیر دندان حاوی فلوراید هر بار به مدت ۴ دقیقه مسواک بزنید.
۲- هر روز از نخ دندان استفاده کنید.
۳- به طور روتین برای چکاپ و جرم گیری به دندانپزشکی مراجعه کنید.
۴- از رژیم غذایی درست و متوازنی پیروی کنید.
۵- از دخانیات دوری کنید.
تسنیم