لطفا جوگیر نشوید!/جشنواره فیلم کن و جایزه اصغر فرهادی و فیلمش چقدر اهمیت دارد؟/آیا همه جای دنیا به سینمای جشنواره ای می بالند؟
به نام خدا – بخش تحلیل نودیها – سالهاست در کشور ما وقتی فیلمی در جشنواره ای خارجی ، حال ، کن یا اسکار باشد یا جایزه فیلم بورکینافاسو یا جیبوتی باشد، کلی خوشحال می شویم! و تبریک می گوییم و شادی می کنیم.
اما به واقع این جشن های سینمای اصلا کارکردشان چیست ؟ واقعا برای تشویق سینماگران در سراسر جهان بوجود آمده اند؟ آیا هنر و زیبایی فیلم را در نظر می گیرند؟
جواب این است که بله و خیر. بله در مورد فیلمهایی و مواردی کاملا حرفه ای و تکنیکی جوایزی داده می شود مخصوصا در مورد آثاری که مربوط به کشور برگزارکننده است و نه ، در مورد فیلمهایی که از کشورهای دیگر می آیند که ماجرا کمی متفاوت است.
چرا به فیلمی مثلا پاکستانی که زنان مسلمان را خیلی آشفته و وحشتناک به تصویر می کشد جایزه می دهند؟
چرا فیلم “محمد(ص)” که از جهت تکنیکی از بهترین های هالیوودی در آن استفاده شده بود و فیلم هنری و خوش ساختی هم بود اصلا به اسکار راه پیدا نمی کند ؟ چرا سال قبل با سیاه پوستان کاملا نژاد پرستانه برخورد می شود؟ آیا اینگونه رفتارها هم ربطی به هنر دارد و ربطی به سیاست ندارد؟
عده ای از کارشناسان معقدند، تا علیه کشورت و تا تصویر اگزجره و غلو آمیز منفی از کشورت ارائه ندهی از جایزه و راه یابی به این جشنواره های رنگارنگ خبری نیست. نمونه اش فیلم “محمد(ص)” مجید مجیدی که اقبالی به آن نشد و در کنار آن فیلم “بچه های آسمان” مجید مجیدی که اقبال به آن شد. تفاوت این دو فیلم در نوع نگاه آن هاست به جهان و سیاستها!!
متاسفانه اصغر فرهادی با نگاه منفی و تلخی که از جامعه ایران به نمایش می گذارد، جایزه می برد!!!!!!!!
مرتضی حیدری
Related Images:
بازدیدها: 18