نودیها:نعمتالله مسعودی متخصص طب سنتی
گفت: هر چه غذا تازهتر و خوشطعمتر باشد بهتر و سریعتر جذب بدن شده و اعضای بدن میتوانند از این ماده خوراکی استفاده بیشتری کنند.
وی افزود: اما اگر غذا مانده، بدطعم و بدبو باشد هضم دیرتر اتفاق میافتد و اعضای بدن را خستهتر میکند. همانطور که وقتی وارد فضای خوشبویی میشویم بدن لذت میبرد، خوردن غذاهای خوشطعم نیز اعضای بدن را فرحناک میکند و قدرت آنها را افزونتر مینماید.
مسعودی گفت: هر عضوی قوه هاضمه، جاذبه، ماسکه (نگهدارنده) و قوه دافعه دارد، همه اعضا این قوا را دارند و اگر مشکلی از باب طعم و مزه غذا وجود داشته باشد قوا بدن ضعیف خواهد شد. به همین دلیل توصیه میشود در طبخ غذا از انواع ادویه همچون زردچوبه، دارچین، هل و گل سرخ که باعث خوشطعمی و خوشعطری غذا میشود استفاده شود.
متخصص طب سنتی اضافه کرد: طعم غذا باید معتدل باشد، افرادی که در غذای خود بیش از حد از فلفل یا نمک استفاده میکنند قوا را ضعیف میکند اینکه در بعضی از مناطق جهان همچون هند در طبخ غذا از فلفل زیاد استفاده میشود ایرادی ندارد زیرا این نوع غذا متناسب با آب و هوای آن کشور است یعنی هندیها به دلیل گرمای بیش از اندازه باید غذاهای تند مصرف کنند تا از ضعیف شدن گوارش جلوگیری کنند.
وی ادامه داد: توصیه نمیشود که غذا بسیار کم نمک باشد زیرا نمک طعمدهنده غذاست و به هضم و جذب غذا کمک میکند. همچنین مصرف غذاهای مانده باعث میشود که ویتامینهای ماده غذایی به بدن نرسد به همین دلیل باید به اندازه هر وعده، غذا طبخ شود و از مصرف غذاهای چند روز و یک هفته مانده پرهیز شود.
انجمن علمی طب سنتی