نودیها:یکی از رفتارهایی که در سیرۀ عملی اهلبیت (ع) و انبیا (ع) بسیار نمود داشته است، مسواک زدن است، شاید برای برخی افراد این موضوع اهمیت چندانی نداشته باشد، اما وقتی کمی در بیانات آن بزرگواران دقیق میشویم، به اهمیت آن بیشتر پی میبریم. طوری که از پیامبر اکرم(ص) نقل شده است اگر مسواک زدن برای امتم مشکل نبود، آن را واجب میکردم.
در روایات ائمه اطهار (ع) فواید بسیاری دربارۀ مسواک بیان شده است، امام صادق(ع) میفرمایند: «اگر مردم خاصیت مسواک را مىدانستند (هرگز آن را از خود جدا نمىکردند و حتى) آن را شب به بستر خود مىبردند». (بحارالأنوار، ج۷۶، ص۱۳۰، ح۱۷).
ایشان در حدیثی دیگر میفرمایند: «فِى السِّواکِ اثْنَتا عَشْرَهَ خَصْلَهً: هُوَ مِنَ السُّنَّهِ، وَ مَطْهَرَهٌ لِلْفَمِ، وَ مَجْلاهٌ لِلْبَصَرِ، وَ یُرْضِى الرَّحْمنَ، یُـبَیِّضُ الأَْسْنانَ، یَذْهَبُ بِالْحَفَرِ، وَ یَشُدُّ اللَثَّهَ، وَ یُشَهِّى الطَّعامَ، وَ یَذْهَبُ بِالْبَلْغَمِ، وَ یَزیدُ فِى الْحِفْظِ، وَ یُضاعِفُ الْحَسَناتِ، وَ تَفْرَحُ بِهِ الْمَلائِکَهُ».
در مسواک زدن ۱۲ فایده وجود دارد: ۱. از سنت پیامبر(ص) است، ۲. دهان را پاکیزه مىکند ۳. نور چشم را زیاد مىکند ۴. باعث خشنودى خداوند است ۵. دندانها را سفید مىکند ۶. جِرم آنها را از بین مىبرد ۷. لثه را محکم مىکند ۸. اشتهاآور است ۹. بلغم را مىبرد ۱۰. حافظه را زیاد مىکند ۱۱. حسنات را چند برابر مىکند ۱۲. ملائک از آن شاد مىشوند».
در کنار تمام فوائدی که برای این مسواک زدن بیان شده است، خوب است به این نکته نیز اشاره کنیم که گرچه شاید مسواک زدن موضوعی جزئی در سیره معصومین (ع) باشد، اما تا ما چه درسی از آن میتوانیم بگیریم؟ به یک نکته بسنده کنیم؛ اهل بیت(ع) مسواک زدن را دوست دارند، بیاییم میل اماممان را در تمام موضوعات از جمله این موضوع جویا شویم، امام(ع) دوست دارند، پس ما هم به دلیل اینکه امام (ع) این فعل را دوست دارند، مسواک بزنیم، در این صورت است که مسواک زدنمان نیز قیمت پیدا میکند.
عملی که هم اشتهاآور است و هم موجب خوشنودی خداست
باشگاه خبرنگاران