نودیها:موج اظهار پشیمانی سلبریتیها ادامه دارد، آنهم زمانیکه احساس شد ممکن است در روند مسافرت به خارج ایشان خللی وارد شود. پیش از این امیر جعفری در جریان انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم تلویحاً به اهمیت مسافرتهای خارجی اشاره کرده بود، آنجا که گفته بود: «عوامانه به مسائل نگاه میکنیم، فقط میگوییم جوانان بیکار هستند، یه خرده هم به خودمون برمی گرده، یه خرده هم آدمای تنبلی شدیم، شما از قدیم هم که نگاه کنید، همیشه رعیت دوست داشته که مثلاً یه گونی برنج یا سیبزمینی بیشتر بهش بدن، آقا تنپرور دارن بارمون میارن، یه خرده غرغرمون زیاد شده، طلبکار شدیم، قشر ضعیف همینه، الان هواپیما وارد کشور شده، توریست وارد شده، فستیوال میخوایم بریم با عزت و احترام داریم میریم.»
البته امیر جعفری هنوز به خیل سلبریتیهای پشیمان اضافه نشده و احتمالاً در حال دودوتا چهارتاست که ببیند همچنان با وجود عوارضهای جدید میشود، راحت فستیوال خارجی رفت یا نه، ولی تنی چند از جماعت سلبریتی خیلی سریع و برای اینکه از این موج عقب نمانند، اعلام موضع را آغاز کردهاند تا خدایی نکرده کسی انگ به َآنها نچسباند که دیر اظهارنظر کردهاند. در این میان نوید محمدزاده دو روز پیش به این افزایش عوارض سفر به خارج واکنش نشان داد، چون این روزها زیاد به خارج میرود. آقا حمید فرخ نژاد هم دیروز کنایهوار عنوان کرد که اگر عوارض خروج از خانه را هم زیاد کنند، ترافیک کاهش مییابد.
خلاصه آقا مهرداد میناوند هم دست به کار شد و از همین حالا با رئیسجمهور که هنوز چهار ماه از عمر دولتش نگذشته خداحافظی کرد. به همین راحتی. آقا مهدی فخیمزاده هم که ۱۰ روز پیش استارت کار را زده بود و گفته بود پشیمانم و بعد آمد گفت فقط از وضعیت فرهنگی پشیمان است و قسم خورد که از روی ترس حرفش را اصلاح نکرده، هنوز به عوارض سفر خارج واکنش نشان نداده است.
خانم مهناز افشار نیز فعلاً مسئله اصلیاش حضور نسوان در ورزشگاههاست و معلوم است افزایش سفر به خارج زیاد ناراحتش نکردهاست، ولی از اینها که بگذریم سخن یک روزنامهنگار فرهنگی درباره این جماعت از همه خوشتر و منطقیتر است.
محمد دیندار طی مطلبی با عنوان «عوارض خروج و سراسیمگی از ما بهتران!» مینویسد: «در حالی که در همین روزها نان گران شده و برای سال آینده یارانه نان کمتر میشود و افراد بسیاری وجود دارند که نگرانند با این گرانی حتی دیگر نان برای خوردن هم نداشته باشند، در حالی که بسیاری از مایحتاج روزانه مردم گرانتر و گرانتر میشود، در حالی که در گرمترین نقاط ایران مدارسی وجود دارد که آبسردکن ندارند و البته شهرها و روستاهایی وجود دارد که آب سالم هم ندارند، در حالی که مدارسی وجود دارد که به خاطر ضعف امکانات و نداشتن حتی تخته سیاه از سفره یکبار مصرف برای نوشتن استفاده میکنند و بلکه حتی دانشآموزانی در بعضی نقاط کشور وجود دارند که مدرسه ندارند، در حالی که امکانات و وضعیت درمانی در نقاطی از کشور تأسفبار است، با اینحال هیچکدام از اینها باعث نشده برخی دوستان هنرمند یا مجریان یا سیاسیون آنقدر به هم بریزند که از گرانشدن عوارض خروج سفرهای خارجی آن هم برای سفرهای مکرر به هم ریختهاند»!
وی در ادامه مینویسد: گران شدن عوارض خروج از کشور یک مسئله دست چندم است و بیشتر دغدغه کسانی است که مدام در سفر فرنگ هستند، اما آب و نان ارزان و سالم دغدغه اکثر افراد جامعه است. ای کاش برخی مجریان یا هنرمندان و سیاسیونی که این روزها از شنیدن گران شدن عوارض خروج از کشور، بیتاب و سراسیمه شدهاند، کمی هم به فکر مدارس و مناطق محروم بودند و درباره آنها قلم فرسایی وسخن سرایی میکردند.
البته دولت حتماً برای تخفیف عوارض خروج بیماران یا ورزشکاران و دانشجویانی که نیاز به سفرهای درمانی، کاری و تحصیلی به خارج دارند، تسهیلاتی باید در نظر گیرد، اما کسانی که فیلشان هر ماه یاد هندوستان و کانادا و امریکا، انگلیس و آلمان و فرانسه و غیره و ذلک میکند، نباید با گران شدن عوارض این همه هیاهو بهپا کنند. کاش کمی از صبوری مناطق محروم میآموختند. عجبا که کثیرالسفرهای خارجه که تعدادشان قلیل است تریبونهای کثیر دارند و محرومان و مستضعفان جامعه که تعدادشان کثیر است، تریبونهای قلیل دارند.
جام نیوز