فوق تخصص جراحی قلب و عروق گفت: مصرف بیشازحد فست فودها، استرس، عدم تحرک بدنی، رواج دخانیات، فراموششدن ورزش و عوامل ژنتیکی از عوامل افزایش بیماریهای قلبی است.
وی درباره علائم سکتههای قلبی گفت: یکی از علائم سکته قلبی شروع درد قفسه سینه است که این درد قفسه سینه میتواند متنوع باشد و گاه به شکل درد زیر جناق سینه یا ریشه گردن و دستها بهویژه دست چپ و این درد گاهی همراه باحالت تهوع و عرق ریزی است. البته بیماران دیابتی از این علائم مستثنی هستند و در هنگام بروز سکته قلبی هیچ دردی را احساس نمیکنند.
ماندگار گفت: مردم عمدتاً بیماریهای قلبی را با دردهای معده و مسائل گوارشی اشتباه میگیرند و با درد سر دل به پزشک مراجعه میکنند. هر دردی در قفسه سینه مشکل قلبی نیست و ممکن است به دلایل بسیار مختلفی ایجادشده باشد اما توصیه میشود به دلیل اهمیت بیماریهای قلبی هر درد در قفسه سینه جدی گرفته شود.
این فوق تخصص جراحی قلب و عروق افزود: برای کمک به شخصی که دچار حمله قلبی شده تا رسیدن به مراکز درمانی میتوان از قرصهای زیر زبانی و آسپرین ۳۲۵ میلیگرم استفاده کرد و با آرامش دادن به بیمار و کنترل فشارخون وضعیت وی را بهبود بخشید.
فارس