میزان خون از دست رفته
معمولا هر خانم در عادت ماهانه خود به میزان متوسط ۳۵ میلی لیتر خون از دست می دهد. اما در برخی افراد این میزان به ۵۰ و حتی ۸۰ میلی لیتر هم می رسد که در اینجا صحبت از «منوراژی» یا قاعدگی های سنگین در میان است.
این مشکل زنانه به شدت دردناک و آزاردهنده بوده و ممکن است به کم خونی منجر شود.
چگونه تشخیص دهید دچار خونریزی بیش از اندازه هستید؟
بدون شک محاسبه ۸۰ میلی لیتر خون کار چندان ساده ای نیست. اما بهتر بدانید اگر شما نیز با مشکل خونریزی شدید مواجه باشید، مجبور به تعویض چند عدد نوار بهداشتی در هر ساعت خواهید شد.
افرادی که دچار مشکل خونریزی زیاد هستند، در طول دوره قاعدگی مجبور به تعویض ملافه ها و لباس های خود شده و به مدت یک هفته دچار دل درد می شوند.
به طور خلاصه زندگی این خانم ها هر ماه حول محور عادت ماهانه می چرخد.
آیا این مسئله طبیعی است؟
شروع قاعدگی در دوره نوجوانی و بلوغ معمولا با خونریزی زیاد همراه است که مسئله ای آزاردهنده و دردناک و در عین حال طبیعی محسوب می شود.
اما اگر در دوره ی بزرگسالی نیز با این مشکل مواجه هستید و بخصوص اگر خونریزی های عادی تان تبدیل به قاعدگی های سنگین شده است، حتما به پزشک مراجعه کنید.
خونریزی زیاد همچنین با اختلالات هورمونی، پولیپ یا فیبروم رحم نیز در ارتباط است. بنابراین انجام آزمایش ها و بررسی های پزشکی لازم است.
روش های ضدبارداری برای مقابله
احتمالا پزشک مصرف قرص های ضدبارداری مناسب با شرایط شما را تجویز می کند. این قرص ها باعث کاهش خونریزی و تنظیم سیکل قاعدگی می شوند.
توجه داشته باشید که آ یو دی IUD باعث خونریزی بیشتر می شود. آیودی های هورمونی مناسب تر هستند، چون باعث کاهش خونریزی می شوند.
جبران آهن لازم است
دفع خون زیاد باعث بروز کم خونی می شود که خود را با خستگی غیرعادی، رنگ پریدگی و گاهی سرگیجه نشان می دهد. این علائم نشان دهنده ی کمبود آهن هستند.
در این صورت مصرف مواد غذایی آهن دار به تنهایی قادر به جبران مافات خونریزی های شدید نخواهد بود.
البته جای نگرانی نیست. مصرف مکمل های آهن (مثل کپسول فیفول) کمبود آهن شما را جبران کرده و انرژی دوباره را به شما بازخواهد گرداند.
توصیه می کنیم قبل از مصرف هر نوع قرص و یا مکملی با پزشک مشورت کنید.
Related Images:
بازدیدها: 11