انار یکی از میوههایی است که قدمت زیاد داشته و در کتابهای قدیمی و سنتی از آن یاد شده است. همچنین در کتابمقدس قرآن از انار به عنوان یک میوه بهشتی یاد شده و میتوان گفت که انار خواص زیاد درمانی داشته و مصرف آن در حفظ سلامتی بدن مؤثر است.
وی افزود: در قدیم علاوه بر ایران در هند، یونان، چین، افغانستان، تونس، فرانسه، قبرس و ایتالیا نیز این میوه کشت میشده و در حال حاضر آمریکا، اسپانیا و قزاقستان سطح بالایی از تولید انار را به خود اختصاص دادهاند؛ در ایران نیز ۶۰ هزار هکتار زمین زیر کشت انار بوده و سالانه ۷۰۰ هزار تن انار در کشور تولید میشود.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه تمام قسمتهای انار از جمله گل و ریشه آن خواص درمانی دارد، بیان داشت: میوه انار سرشار از ویتامین B1 و B2 بوده بنابراین آرامشبخش است، همچنین این میوه بهشتی شامل ویتامین C و مواد معدنی همچون آهن، منیزیم، پتاسیم، فسفر و سدیم است.
صفوی تصریح کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده مشخص شده است که مصرف انار در جهت پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، سکته مغزی و سرطان مؤثر است. نیمی از مرگ روزانه در کشور به دلیل بیماریهای مربوط به ۴ بیماری قلبی و عروقی، سکته مغزی و سرطان است، بنابر این با مصرف انار میتوان از این بیماریها جلوگیری کرد.
وی ادامه داد: انار به دلیل اینکه دارای آنتیاکسیدان بوده و محتوای پلیفنول و فنولیک است خاصیت ضدتومور داشته و آنتیاکسیدان آن به دلیل وجود تاننهای قابل هیدرولیز شدن است این آنتیاکسیدان در پوست و قسمتهای سفید داخل انار نیز وجود دارد.
این متخصص تغذیه در رابطه با خواص آب انار، گفت: در کتابهای سنتی آمده است کسانی که بدنشان التهاب دارد و یا دچار آرتروز و ناراحتیهای غضروفی هستند مصرف آب انار جهت درمان آنها مؤثر است بنابر این آب انار ضدالتهاب بوده و نقش مهمی در جلوگیری از تحلیل غضروفها دارد، ضمن اینکه درد مفاصلی با مصرف این میوه تسکین مییابد.
صفوی افزود: دانههای انار به دلیل اینکه دارای فیبر بوده برای گوارش مناسب است و ترانزیتتایم مواد زائد در بدن را کاهش میدهد. به این معنی که زمان توقف مواد زائد در بدن کاهش یافته و این مسئله از ابتلا به سرطانهایی همچون سرطان کلون جلوگیری میکند.
وی با بیان اینکه انار به دلیل داشتن ویتامین B بسیار مفرح است، افزود: همچنین مصرف این میوه چربی بدن را کاسته و سموم را از بدن خارج میکند. پوستههای سفید داخل انار نیز شکم را دباغی کرده و معده را پاک میکند، بنابر این مصرف آن به شدت توصیه میشود.
این متخصص تغذیه ادامه داد: مصرف رب انار در کماشتهایی و رفع ضعف بدن مؤثر است، همچنین خون را تصفیه میکند و برای درمان میگرن توصیه میشود.
صفوی اظهار کرد: در ۱۰۰ گرم دانه انار ۳۸ کیلو کالری انرژی، ۸۲ گرم آب، ۰.۴ پروتئین، ۰.۳ چربی، ۱۰ گرم نشاسته، ۴ گرم کلسیم و ۳ میلیگرم سدیم، نیم میلیگرم آهن، ۰.۰۳ میلیگرم B2 و ۰.۰۲ میلیگرم B1، همچنین ۲۶۰ میلیگرم پتاسیم وجود دارد.
وی گفت: پوست و ریشه درخت انار برای درمان اسهال مؤثر است پس تمام قسمتهای انار خواص مختلف درمانی داشته و از پوست، ریشه، گل و دانههای انار در صنعت داروسازی استفاده میشود.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه انار شیرین ادرارآور و ملین است، گفت: آب انار شیرین برای بیمارانی که مشکل مجاری ادرار دارند، مؤثر است همچنین مخلوط آب انار با عسل و چکاندن چند قطره آن داخل بینی از رشد پلیپ در این عضو بدن جلوگیری میکند.
صفوی تأکید کرد: انار بهترین داروی تقویت کلیه برای سالمندان است و جهت باز شدن صدای خوانندگان مصرف آب انار توصیه میشود، جوشاندن پوست ریشه انار نیز انگل روده و معده را از بین میبرد، همچنین بانوانی که قاعدگی نامنظم داشته، جوشاندن برگ انار و مصرف آن برایشان مؤثر است.
وی اظهار داشت: برای درمان سوختگی مخلوط پوست گل انار به همراه روغن کنجد همچون یک پماد موضعی مؤثر بوده و دمکرده گل انار نیز زخم دهان را از بین میبرد و زمانی که ریشه انار را دم کنیم میتوانیم از آن برای دنداندرد بهرهمند شویم.
این متخصص تغذیه در پایان خاطر نشان کرد: سازمان غذا و دارو و کشاورزی آمریکا اخیراً اعلام کرده است که مصرف انار از سرطان پروستات جلوگیری میکند.
منبع : فارس