جالب‌ترین اتفاقات علمی سال ۲۰۱۶

اشتراک گذاری :
نودیها:تعمیرات فضایی، کشف دایناسور، کشف دنیای جدید،ساخت لنزهای متفاوت و غیره از اتفاقات علمی جالب و مهم در یک‌سال گذشته در سراسر جهان بود که در این مجموعه آنها را بررسی می کنیم.
 
حضور یک قرن قبل «آلبرت انیشتین» نظریه نسبیت را مطرح کرد و فوریه امسال برای نخستین بار دانشمندان با استفاده از فناوری‌های لیزری پیشرفته و تحلیل ریز-امواج‌ها در فضا موفق شدند این نظریه را برای نخستین بار ثابت کنند.
 
این یکی از مهم‌ترین اتفاقات علمی سال ۲۰۱۶ میلادی بود و در کنار آن، عرصه علم و دانش طی یک سال گذشته اتفاقات جالبی را پیش‌ روی خود دید که مهم‌ترین آنها به صورت خلاصه در اینجا بررسی می‌شود.
 
کشف دم دایناسور
 
اواسط امسال گروهی از محققان به صورت اتفاقی در یک سنگی که قرار بود به عنوان کالای زینتی فروخته شود پرهای مربوط به جوجه یک دایناسور را که در آن فسیل شده بود، کشف کردند. این پرها مربوط به دم دایناسوری بود که ۹۹ میلیون سال قبل زندگی می‌کرد.
 
 
تعمیرات فضایی
 
ژانویه امسال سازمان فضایی ناسا اعلام کرد «تیم پیک» فضانورد بریتانیایی از ایستگاه بین‌المللی فضایی خارج می‌شود تا سیستم تنظیم کننده ولتاژ برق را تعمیر کند. او نخستین فردی است که با پرچم غیرآمریکایی پیاده‌روی فضایی انجام داد.
 
 
 
دنیای جدید
 
طی سال گذشته ستاره‌شناسان تایید کردند در نزدیکی منظوره شمسی یک سیاره سنگی کشف کرده‌اند. این دنیای سنگی که شباهت زیادی به کره زمین دارد، دری به سوی سیستم فضایی جدید موسوم به Proxima b محسوب می‌شود و می‌تواند حیات در خارج از منظومه شمسی را تایید کند.
 
 
 
لنزهای متفاوت
 
محققان موفق به ساخت لنزهایی شدند که نسبت به لنزهای منحنی امروزی بسیار بهتر عمل می‌کنند و از آنها می‌توان به عنوان لنز جدید در دوربین‌های دیجیتالی و حتی تلسکوپ‌ها استفاده کرد. این لنزهای تخت که در دانشگاه هاروارد اختراع شده‌اند می‌توانند کیفیت تصاویر را صدها برابر بیشتر کنند.
 
 
 
فضاگردی ناموفق
 
پایان امسال مهم‌ترین عملیات فضایی روباتیک تاریخ انجام شد و آژانس فضایی اروپا (ESA) فضاپیمای Rosetta خود را که به مدت دو سال در مدار زمین نگه داشته باشد، با یک فاجعه بزرگ مواجه کرد تا از بین برود. پیش از آنکه Rosetta به زندگی خود پایان دهد اکتشافات فضایی مهمی انجام داده بود که دانشمندان را به کشفیات جدید می‌رساند.
 
 
 
عصر هوش مصنوعی
 
مارس امسال سیستم Deep Mind گوگل در یکی از پیچیده‌ترین بازی‌های استراتژیک جهان موسوم به Go به رقیب انسانی خود غلبه کرد و آن را شکست داد. در این اتفاق یکی از نابغه‌ترین افراد جهان در بازی Go از هوش مصنوعی گوگل شکست خورد.
فرهنگ نیوز
برای امتیاز دادن به این مطلب اینجا کلیک کن
[کل آراء: 0 میانگین: 0]

Related Images:

Visits: 15

موسوی - مدیر اصلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Next Post

تعطیلی مدارس، تنها راه حل رفع آلودگی هوا؟

ش دسامبر 24 , 2016
نودیها:آلودگی هوای به معضلی برای شهرنشین‌ها به خصوص کلان‌شهرها تبدیل شده است و زندگی در شرایط آلودگی، انسان‌ها را دچار مشکلات عدیده‌ای می‌کند.   یکی از راه حل‌هایی که دولت‌ها برای مقابله با معضل آلودگی هوا دارند، تعطیلی مدارس و مراکز آموزشی است تا تردد در شهرها کاهش یافته و […]

شاید این مطالب را دوست داشته باشی

نودیها

مجله سرگرمی نودیها

ما سعی کردیم با دیگر مجله های موجود در اینترنت کمی متفاوت باشیم اینجا اگر جستجو کنید مطالب متنوع بسیاری خواهید یافت. بیش از 16000 مطلب ...