:کسانی که در سبد غذاییشان میوه و سبزیجات تازه و ماهی بیشتر از گوشت و مرغ است کمتر به بیماریهای قلبی و سرطان مبتلا میشوند و سالمتر زندگی میکنند. این نوع رژیم غذایی که به عنوان رژیم سبزی ـ ماهی در علم تغذیه معروف است، به بسیاری از افراد که تازه به دیابت، فشار خون یا تنگی عروق کرونر مبتلا شدهاند، توصیه میشود.
به گزارش سلامت نیوز،دکتر رضا کریمی- فوق تخصص بیماریهای غدد در روزنامه جام جم نوشت: برای افزایش طول عمر باید عاملان مرگ را یکی یکی شناسایی و مهار کرد. در این خصوص بشر سالهاست که توانسته بر مهاجمان کشندهای مثل آبله، طاعون، حصبه، وبا و دیفتری غلبه کند. حتی اکنون بیماریهایی مثل مالاریا و جذام را نیز فقط در نقاط عقبمانده جهان مشاهده میکنیم.
اما واقعیت تلخ این است مهاجمان جدیدی به وسیله خود انسان تولید شدهاند. اشعه مضر خورشید که قبلا از طریق لایه ازن فیلتر میشد اکنون با شدت روزافزون، بدن انسانها را هدف گرفته است. انواع مواد شیمیایی که برای کشتن حشرات استفاده میشود در خاک و هوا انباشته شده است. دود ماشینها و کارخانهها در هوا پراکنده است و با هر تنفس به ریهها و گردش خون وارد میشود. رنگها و طعمدهندههای مصنوعی در بیشتر غذاهای فرآوری شده وجود دارند و هر روز برای سود بیشتر به تنوعشان افزوده میشود. همه اینها با ورود به سلولها، رادیکالهای آزاد تولید میکنند و موجب بیماریهای کشنده میشوند.
سکته مغزی، سکته قلبی، سرطانها و آلزایمر هر کدام به نحوی با اکسیدانها و آنتیاکسیدانها ارتباط دارند و تلاش برای شناسایی غذاهای مفید در این فرآیند سالهاست علم تغذیه و پزشکی را به تکاپو واداشته است.
توتفرنگی، تمشک، لوبیا قرمز، کلم بروکلی، آوکادو، چای سبز، گردو، فندق، سیب، انار، زنجبیل، شکلات تلخ و بسیاری از مواد غذایی دیگر دارای مجموعهای از ریزمغذیهای مفید هستند و مواد غذایی با خاصیت آنتیاکسیدان شناخته میشوند. شاید برخی تصور میکنند اگر روزانه یک لیوان چای سبز بخورند یا هر روز در سالادشان بروکلی و آوکادو مصرف کنند از ابتلا به بیماریهایی که بر شمرده شد در امان هستند، ولی موضوع خیلی پیچیدهتر از این است .
اکسیدانها و رادیکالهای آزاد موادی هستند که هر لحظه در سلولها تولید میشوند. این مواد در واقع سیستم دفاعی مولکولی بدن را تشکیل میدهند. سلولهای دفاعی در برخورد با مزاحمهایی مثل میکروبها با تولید و ترشح رادیکالهای آزاد آنها را منهدم میکنند. هر روز تعداد زیادی سلول سرطانی در بدن همه ما ایجاد میشود که همین دفاع مولکولی، یکی از دلایل مقاومت در برابر حمله آنهاست. گاهی سطح اکسیدانها در بدن خیلی زیاد میشود و در این حالت آنها به مولکولهای موجود در سلولها آسیب وارد میکنند. آنتیاکسیدانها میتوانند تا حدی با خنثیسازی این رادیکالهای آزاد تعادل برقرار کنند.
ویتامین C، ویتامین E، سلنیوم، روی و بسیاری از ریز مغذیها به عنوان آنتیاکسیدان در مواد غذاییای که برشمردم وجود دارند. کسانی که در سبد غذاییشان میوه و سبزیجات تازه و ماهی بیشتر از گوشت و مرغ است کمتر به بیماریهای قلبی و سرطان مبتلا میشوند و سالمتر زندگی میکنند. این نوع رژیم غذایی که به عنوان رژیم سبزی ـ ماهی در علم تغذیه معروف است، به بسیاری از افراد که تازه به دیابت، فشار خون یا تنگی عروق کرونر مبتلا شدهاند، توصیه میشود. فایده این نوع رژیم غذایی در وجود همین آنتیاکسیدانهاست که میتوانند با خنثیسازی رادیکالهای آزاد از پیشروی دیابت وگرفتگی عروق جلوگیری کنند.
سلامت نیوز: آیا میتوان عمر را طولانیتر کرد؟