فشار آمریکاییها به دولت منتخب عراق
دبیرکل گروه عصائب اهل الحق در این مصاحبه همچنین از فشار دولت آمریکا بر دولت عبادی برای به حاشیه راندن فعالیت نیروهای مردمی خبر داد و افزود: دولت حیدر العبادی نخست وزیر عراق با فشارهای زیادی از طرف آمریکا روبهرو است تا تحرکات گروههای نیروهای داوطلب مردمی را محدود کند.
الخزعلی که دبیرکل بارزترین گروه نیروهای داوطلب مردمی در عراق است، در این مصاحبه که در حاشیه دیدار اخیرش از ایران صورت گرفت، تصریح کرد: معتقدیم که آمریکا خواهان حل بحران نیست بلکه بهدنبال مدیریت بحران است. آمریکا نمیخواهد به (وجود) گروه داعش پایان دهد بلکه میخواهد از داعش برای تحقق طرح خود در عراق و منطقه بهره برداری کند؛ یعنی ساختارسازی دوباره و ترسیم خاورمیانهای جدید.
طرح آمریکا برای ترسیم خاورمیانهای جدید
خزعلی افزود: طرح آمریکا در عراق همان تقسیم دوباره منطقه و تقسیم دوباره و جدید مرزهای کشورها براساس یک سری مبانی است که متکی بر ساختارهای مذهبی، نژادی و قومی است و هدف از این کار نیز توجیه کامل برای وجود یک دولت قومی دینی و وجود “یک دولت اسرائیلی یهودی” است.
وی گفت: واشنگتن به دولت عراق فشار میآورد که به نیروهای دولتی در نبرد با گروه داعش اتکا کند و نیروهای داوطلب مردمی را از شرکت در نبردها برای بازپس گیری استان الانبار از تروریستهای داعش بهبهانه بروز اقدامات انتقامجویانه طائفهای دور کند.
محدود کردن حضور نیروهای مردمی در مرزهای فلوجه
شیخ قیس الخزعلی دبیرکل گروه عصائب اهل الحق و روحانی مجاهدی که لباس رزم را برای شرکت در جنگ با تروریست های داعشی به تن کرده است، ابراز کرد: طرح آمریکا هم اکنون دستکم در تلاش است که حضور نیروهای داوطلب مردمی را در مرز فلوجه محصور و محدود کند تا به رمادی نرسد و این میزان فشاری است که سران آمریکا اکنون بر نخست وزیر عراق وارد میکنند.
وی اظهار داشت: ما همچنان معتقد به تأثیرگذاری آمریکا بر دولت عراق هستیم که دلیل هم دارد، آمریکاییها در ابتدا ادعا میکردند که علت آن (تأثیرگذاری) نگرانی از اقدامات طایفهای است.
آمریکا عامل اصلی مشکلات منطقه
الخزعلی از سیاست و رویکرد دولت آمریکا در خصوص عراق و سوریه که به ایجاد محیط مناسب برای ظهور گروه تروریستی داعش کمک کرده است، انتقاد کرد، سیاستی که از حمایت کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس برخوردار است.
وی آمریکا را عامل مشکل آفرینی در منطقه با هدف اجرای طرح تجزیه عراق دانست و اعلام کرد به همین سبب، این کشور از طریق دامن زدن به مشکلات طایفهای تلاش میکند به هدف خود یعنی تقسیم عراق دست یابد.
دبیرکل گروه مقاومت عصائب اهل الحق در ادامه گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: معتقدم حقیقت طرح آمریکا در عراق و مشکلات امنیتی موجود در سوریه تحت ادعای آزادی است که کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس هم در آن نقش دارند، کشورهایی که از آزادی و دموکراسی بسیار دور هستند، این کشورها با هماهنگی با ایالات متحده آمریکا محیط مناسبی را برای شکل گیری داعش ایجاد کردند.
امکان هماهنگی با آمریکاییها وجود ندارد
الخزعلی هر گونه هماهنگی یا همکاری گروه عصائب اهل الحق با آمریکا را رد کرد و آن را به بیاعتمادی این جنبش به نیتهای آمریکاییها و مبارزات مسلحانه با حضور نظامیان آمریکایی در عراق تا لحظه عقب نشینی آنها در سال ۲۰۱۱ میلادی نسبت داد و گفت: از نظر ما، امکان هماهنگی با آمریکاییها وجود ندارد که دلایل زیادی برای آن وجود دارد، حتی طرف آمریکایی که ما هرگز به آن اعتماد نداریم، به ما اعتماد ندارد، زیرا ما در دوران اشغالگری با آن مبارزه کردیم، به همین سبب هیچ چشماندازی برای همکاری میان ما و آمریکا وجود ندارد.
آمریکا در نبرد با داعش جدی نیست
الخزعلی با کماهمیت خواندن تأثیرات حملات هوایی به داعش از سوی ائتلافی که فرماندهی آن را آمریکا بهعهده دارد، اظهار داشت ائتلاف آمریکایی از لحظهای که فعالیت خود را آغاز کرد تا کنون اعلام کرده است که این حملات بدون حضور نیروهای زمینی (حضور نظامیان آمریکایی در عراق) هرگز نخواهد توانست نبرد با داعش را یکسره کند و به پایان برساند، اما در ادامه اعلام کرد این حملات بهتدریج و با مرور زمان افزایش خواهد یافت و نکته قابل ملاحظه این است که تقریبا از یک سال پیش تا کنون، پروازها در میانگین ۱۶ پرواز و نه حمله هوایی در عراق و سوریه باقی مانده است و این میانگین پروازها در خلال یک سال افزایش نیافته است، بنابراین، آیا این حقایق، جدیت ائتلاف آمریکایی را ثابت میکند؟
نیروهای داوطلب مردمی هسته اصلی گارد ملی
دبیرکل گروه عصائب اهل الحق در بخش دیگری از این مصاحبه با انتقاد از مؤسسه نظامی عراق گفت: ما از ماهیت و عملکرد مؤسسه نظامی عراق رضایت نداریم و تاکنون عملکرد آن در سطح مطلوب نبوده است و نتوانسته است بحران موجود را مهار کند.
وی تأکید کرد مؤسسه نظامی (ارتش) باید داوطلبان را میپذیرفت و نسبت به تجهیز و آماده سازی مناسب آنها بر اساس یک طرح برنامه ریزی شده و هدفمند اقدام میکرد.
الخزعلی گفت نیروهای داوطلب مردمی باید هستهها و ستونهای گارد ملی را که تشکیل خواهد شد، تشکیل دهند.
وی افزود: وزارت دفاع عراق باید نیازهای نیروهای داوطلب مردمی را در نظر بگیرد و آن را برطرف کند، زیرا این نیروها شجاعت و ملی بودن خود را اثبات کردند و ما آن را ملاحظه کردیم و به همین سبب خواهان توجه به این مسئله (توجه به نیازهای نیروهای داوطلب مردمی) هستیم.
اصلاحات در روند سیاسی عراق
دبیرکل گروه عصائب اهل الحق همچنین خواستار اصلاحات در سطح روند سیاسی عراق شد و گفت مشکل واقعی در عراق در حال حاضر در نظام پارلمانی نهفته است و در خصوص کسانی که عملیات تغییر نظام و تدابیر قانونی درباره آن را دشوار میدانند، هراندازه این روند دشوار باشد، اما امکان دارد و ملت عراق ملت آزاد و بزرگی است و فرزندانش شجاع هستند که در حال حاضر با قویترین قدرت در جهان مقابله میکنند.
* * * * *
نگاهی به سوابق فعالیت عصائب اهل الحق
عصائب اهل الحق: مؤسس آن “قیس الخزعلی” است و تعداد رزمندگان آن ۱۰هزار نفر تخمین زده میشود. سلاحها و ادوات نظامی سبک و سنگین از جمله خمپاره و موشک انداز و توپخانه را در اختیار دارد.
عصائب اهل الحق شاخهای از سپاه المهدی بود که در جولای ۲۰۰۶ تأسیس شد و بهشکل کاملاً مستقل از سپاه المهدی بهویژه پس از انحلال سپاه المهدی پس از عملیات صوله الفرسان در نوامبر ۲۰۰۸ عمل کرد.
فرماندهی عصائب اهل الحق را قیس الخزعلی، عبدالهادی الدراجی و اکرم الکعبی تشکیل میدهند. قیس الخزعلی از شاگردان محمد صدر پدر مقتدی صدر است و قبل از اینکه در سال ۲۰۱۰ آزاد شود در زندانهای آمریکاییها بوده است.
عصائب اهل الحق از معروفترین گروههای مردمی محسوب میشوند و از تجربه بالایی برخوردارند و از نظر سازمانی از نظم بالایی برخوردارند. در آمرلی و بلد نقش قوی داشتهاند و نیز در الضابطیه و جرف الصخر نیز حضور مؤثری ایفا کردهاند. آنها سلاح سبک و میانبرد دارند و به ارتش عراق برای حمایت آتشبارهای سنگین نیاز دارند.
شاخه سوریه عصائب اهل الحق، گردانهای حیدر کرار نامیده میشود و فرماندهی آن را اکرم الکعبی بهعهده دارد و در حلب مستقر است. تعداد نیروهای عصائب اهل الحق در سال ۲۰۰۷ حدود سههزار نفر و در جولای ۲۰۱۱ حدود ۱۰هزار نفر تخمین زده شد.
منبع:تسنیم