چطور گوش‌ را تمیز کنیم؟

اشتراک گذاری :

موم گوش که اصطلاح پزشکی برای آن «سرومن» است، ماده مومی زردرنگی است که در مجرای بیرونی گوش ترشح می‌شود.

بدن موم گوش را برای به دام انداختن گرد و غبار و دیگر ذرات کوچک درست می‌کند و از راه مانع از رسیدن آنها به پرده گوش و آسیب یا ایجاد عفونت در آن می‌شود. این موم هم گوش را چرب می‌کند و هم خاصیت ضدباکتریایی دارد.

موم گوش در همه ساخته می‌شود،‌ ولی مقدار و نوع آن مانند صفاتی مثل رنگ مو و قد ژنتیکی است. موم گوش خشک می‌شود و به همراه گرد و غبار و چیزهایی که در خود به دام انداخته است،‌ از گوش بیرون می‌آید.

بیشتر اوقات موم گوش با جویدن یا حرکات دیگر فک در کانال گوش حرکت می‌کند و از گوش خارج می‌شود. موم در کانال گوش‌هایی که کوچک هستند یا شکل عجیبی دارند،‌ به سختی حرکت می‌کند و باعث فشرده شدن موم می‌شود. افرای که از گوش‌بند یا سمعک استفاده می‌کنند نیز دچار مشکل فشردگی موم گوش می‌شوند.

بسیاری از افراد نیازی به تمیز کردن گوش‌ها ندارند و گوش به خودی خود تمیز می‌شود. استفاده از چیزهایی مانند گوش‌پاک کن یا گیره سر، موجب تجمع موم و بسته شدن گوش می‌شود. این کار فقط موم گوش را بیشتر به داخل گوش می‌فرستد و همچنین ممکن است به گوش آسیب برساند.

اگر این علائم را دارید، احتمالا موم گوش شما فشرده شده است:

–    احساس پر بودن گوش‌ها

–    درد گوش

–    مشکل در شنوایی و روز به روز بدتر شدن آن

–    زنگ زدن گوش (وزوز گوش)

–    خارش گوش

–    ترشح از گوش

–    بو دادن گوش

–    سرگیجه

اگر این علائم را دارید به پزشک مراجعه کنید. عوامل دیگری هم ممکن است این علائم را ایجاد کنند و قبل از شروع درمان‌های خانگی، باید مطمئن باشید این علائم در اثر فشرده شدن موم گوش ایجاد شده‌اند.

اول باید گوش خود را به یک پزشک یا شنوایی‌سنج نشان دهید تا با اتوسکوپ درون گوش را ببیند و بگوید که آیا فشردگی موم باعث گرفتگی گوش شده است.

پزشک ممکن است این موم را در مطب و به وسیله مکش،‌ شستشو یا دستگاهی به نام کورت،‌ تمیز کند. یا ممکن است پزشک از شما بخواهد در خانه قبل از بیرون کشیدن موم، از محصولات نرم‌کننده گوش استفاده کنید.

چطور گوش‌ را تمیز کنیم؟

برای تمیز کردن گوش‌ها در خانه این نکات را رعایت کنید:

–  موم‌هایی که می‌بینید را با پارچه تمیز کنید.

– محلول سرومنولیتیک (محلول‌های حل کننده موم) را در کانال گوش بریزید. این محلول حاوی روغن معدنی،‌ روغن بچه، گلیسیرین، قطره گوش آب‌اکسیژنه، هیدروژن پراکسید و محلول نمکی است.

– اگر موم با این محلول خارج نشد، می‌توانید گوش را شستشو دهید – بعد از حل شدن موم با محلول، با استفاده از یک سرنگ گوش را با آب یا محلول نمکی شستشو دهید.(سلامانه)

برای امتیاز دادن به این مطلب اینجا کلیک کن
[کل آراء: 0 میانگین: 0]

Related Images:

Visits: 18

محمد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Next Post

روش های ساده برای خنک تر کردن خانه

د ژوئن 29 , 2015
تابستان امسال می توانید با این روش ها گرمای خانه را کاهش داده و احساس خنکی بیشتری کنید. راه های ساده برای خنک تر کردن منزل یا اتاق خود را بیاموزید. Kaushiki Gon (طراح دکور) چند نکته ساده درباره دکوراسیون خانه به ما پیشنهاد می کند:     ۱٫ رنگ […]

شاید این مطالب را دوست داشته باشی

نودیها

مجله سرگرمی نودیها

ما سعی کردیم با دیگر مجله های موجود در اینترنت کمی متفاوت باشیم اینجا اگر جستجو کنید مطالب متنوع بسیاری خواهید یافت. بیش از 16000 مطلب ...