غرب‌گرایی یواشکی!

اشتراک گذاری :

نودیها:زندگی لاکچری آفتی جدی برای جامعه ما به حساب می‌آید که برای کاهش آن باید به دنبال فرهنگ سازی هدفمند و خروج از پدیده‌ی “چشم و هم چشمی” بود.

دین اسلام در مبانی اصلی خود همواره به روش های مصرف صحیح کالاهای مورد نیاز اشاره دارد  و به اصلاح الگوی مصرفی از تجملگرایی به ساده زیستی و کمک به هم نوع تأکید دارد. در نتیجه جامعه ما نیز به عنوان یک اجتماع مسلمان باید در مسیر این الگو قرار بگیرد چرا که امام (ره) از ابتدای انقلاب اسلامی  و مقام معظم رهبری در حال حاضر با تأکید بر الگوی مصرف ایرانی و اسلامی همواره در تلاش بودند تا ارکان نظام مقدس جمهوری اسلامی را در مسیر درست خود قرار دهند و تا جایی که امکان دارد مدل مصرف غربی و تجملگرایی بی حد و اندازه وارد مبانی راهبردی این نظام نشود. اما با همه این تلاش ها متأسفانه عده ای سودجو با بهره گیری از امکانات و فرهنگ سازی نادرست به دنبال ترویج فرهنگ مصرفی غرب و واردات بی رویه کالاهای مختلف به کشور هستند که می طلبد برخورد جدی با آنها در دستور کار نهادهای مربوطه برای حفظ هویت ایرانی، کمک به بازار داخلی و بسیاری از موارد پیرامونی آن صورت پذیرد.
ما در نظام اسلامی به دنبال تجمل گرایی و ایجاد شکاف طبقاتی نیستیم و زمانی که خبرهای مختلف از جمله واردات هویج آمریکایی آن هم با قیمت هر بسته ۹۰ هزار تومان به بازار داخلی و یا فروش گوشت های به اصطلاح اورگانیک ۹۰۰ هزار تومانی فقط برای یک کیلوگرم به گوشمان می رسد یعنی پروژه تجمل گرایی و شکاف طبقاتی را خواسته و نا خواسته با دستان خود کلید زده ایم و سبک زندگی اشرافی را به رخ دهک های پایین جامعه می کشیم که این امر قطعأ نه در چهارچوب دین اسلام جای دارد و نه زیبنده نظام ما خواهد بود. تغییر الگوی مصرف غربی و ترویج آن در کشور سوژه اصلی ما در مطلب امروز است که امیدواریم با نظرات سازنده شما عزیزان این نوشته جنبه کاربردی تری به خود بگیرد، در نتیجه ما را همراهی کنید.

برخی آنقدر پول دارند که نمی دانند با آن چه کاری باید انجام دهند و رو به تجمل گرایی، عمل های زیبایی با هزینه های گزاف همانند پیکر تراشی، پای سیندرلایی و … می آورند.

 

پشت پرده مدل غربی الگوی مصرف

ایجاد اعتدال در جامعه و از بین بردن شکاف طبقاتی به عنوان یکی از معضلات پیرامون حوزه اجتماعی دغدغه ای بزرگ برای همه نظام های سیاسی در دنیا خواهد بود اما رسیدن به جامعه آرمانی یا به تعبیری مدینه فاضله کار چندان راحتی نیست.
مدل غربی الگوی مصرف معتقد است که پول حرف نخست را می زد و هرآنکس که دارای ثروت است ، بهره مندی بیشتری از امکانات و حتی خدمات عمومی را دارد که جامعه و شهر را به بالا و پائین تقسیم می کند که عده ای در رفاه کامل قرار دارند بدون آنکه از لحاظ مالی مقداری مشکل برایشان وجود داشته باشد و عده ای هم در فقر کامل بوده و با مشکلات و معضلات اجتماعی زیادی دست و پنجه نرم می کنند که این امر درواقع ماهیت اصلی مدل غربی الگوی مصرف را نشان می دهد.

وقتی مدل غربی جنبه ایرانی و اسلامی به خود می گیرد

دنیای صنعتی امروز برای گذر از جامعه سنتی علی رقم از بین بردن هویت اصلی و سنت ها ، با بهره گیری از توان گروه های ضعیف و سنتی جامعه خود در راستای اهداف تولید ثروت و اشرافی گرایی بیشتر گام های فراوانی را برداشته اما آن چیزی که همواره دغدغه اصلی اجتماع اسلامی بوده از بین بردن همین تجمل گرایی و توزیع عادلانه ثروت در جامعه است ولی شاید همانطور که اشاره شد عده ای سودجو ، منفعت خود را در وادرات بی رویه کالا و خدمات خارجی به کشور می دانند که هرچه دولت و مسئولین برای ترویج مدل اسلامی و صحیح الگوی مصرف تلاش می کنند نتیجه مناسبی را نمی گیرند.
به هر حال با نگاهی ساده به وضعیت زندگی شهری در بالا و پائین آن به وفور خواهیم دید که برندهای خارجی با سرمایه های کلان جولان گاهی مناسب برای خود در بالای کلان شهرها پیدا نموده و هرچه به سمت نقاط متوسط حرکت می کنیم ظاهر و کیفیت ساخت خیابان ها و محله ها هم با افت روبرو می شود و ایجاست که وجود فقر رو احساس می کنیم.

اگر الگوی مصرف اسلامی شود

قطعأ همه می دانیم که دین مبین اسلام برای ایجاد برابری و ترویج فرهنگ کمک رسانی به یکدیگر پا به عرصه گذاشته و برای رسیدن به این امر سختی های فراوانی را به جان خریده است. اشرافی‌گرایی جایگاهی در این نظام ندارد چرا که اگر ثروت در جامعه به درستی توزیع نشود شاهد وضعیت نابسمان اقتصادی خواهیم بود. برخی اقشار آنقدر پول دارند که نمی دانند با آن چه کاری باید انجام دهند و رو به تجمل گرایی، عمل های زیبایی با هزینه های گزاف همانند پیکر تراشی، پای سیندرلایی و … می آورند در صورتی که اگر همین ثروت در اختیار تولید و اشتغال قرار بگیرد قطعأ عده ای کثیری را از فقر و تنگدستی نجات خواهد داد و مسیر را برای رسیدن به آرمان مردم سالاری دینی هموار می سازد.
اشرافی گرایی آفتی برای جامعه اسلامی است و برای کاهش آن باید به دنبال فرهنگ سازی و خروج از پدیده ناپسند “چشم و هم چشمی” بود همانطور که تولید کالای لوکس از نگاه غربی راهی برای ورود به ناخود آگاه افراد است، ترویج اصولی اصلاح الگوی مصرف با تأکید بر این مسئله که باور زندگی به اصطلاح لاکچری نادرست خواهد بود، می تواند راهگاشا باشد.

تبیان

برای امتیاز دادن به این مطلب اینجا کلیک کن
[کل آراء: 0 میانگین: 0]

Related Images:

Visits: 14

موسوی - مدیر اصلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Next Post

چه‌کسانی مردم را به #تظاهرات_سراسری دعوت می‌کنند؟/عربستان و انگلیس در صدر + مستندات و نقشه

ی دسامبر 31 , 2017
نودیها:هشتگ تظاهرات سراسری یکی از پرتوئیت‌ترین هشتگ‌هایی است که در روزهای اخیر با آن مردم را برای حضورهای ساختارشکنانه در تظاهرات دعوت می‌کنند. توئیت‌های این هشتگ از کدام کشورها منتشر می‌شود؟ از بعد از ظهر روز شنبه پیرو برپایی چند تجمع در انتقاد به مسائل اقتصادی در شهرهایی مانند مشهد، […]

شاید این مطالب را دوست داشته باشی

نودیها

مجله سرگرمی نودیها

ما سعی کردیم با دیگر مجله های موجود در اینترنت کمی متفاوت باشیم اینجا اگر جستجو کنید مطالب متنوع بسیاری خواهید یافت. بیش از 16000 مطلب ...