عرضه تخم مرغ خارج از یخچال ممنوع است

اشتراک گذاری :
نودیها:رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی خراسان شمالی گفت: همه مراکز عرضه تخم مرغ موظف به نگهداری این فرآورده در یخچال هستند و شهروندان با توجه به افزایش دمای هوا در این فصل، از خرید تخم مرغ هایی که خارج یخچال نگهداری می شود، خودداری کنند.

دکتر علی اکبر دلیرصحرایی دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با افزودن این که تأمین برودت و تهویه کافی و دوری از تابش نور مستقیم برای محل نگهداری تخم مرغ الزامی است، اضافه کرد: کارتن های حاوی شانه های تخم مرغ هم باید دارای تاریخ تولید و انقضا و سایر مندرجات نشانه گذاری باشد.
وی با بیان این که حداکثر ماندگاری تخم مرغ در یخچال یک ماه است، تصریح کرد: هر روز نگهداری تخم مرغ در خارج یخچال معادل یک هفته نگهداری آن داخل یخچال محسوب می شود.
وی گفت: تخم مرغ پخته را هم می توان تا یک هفته در یخچال نگهداری کرد.
به گفته وی، تخم مرغ منبع غنی پروتئین محسوب می شود و ارزش غذایی هر عدد آن معادل ۳۰ گرم گوشت است و مصرف منظم آن برای تمام گروه های سنی توصیه می شود.
این مقام مسئول به مصرف کنندگان توصیه کرد: تا قبل از مصرف تخم مرغ، از شستن پوسته آن خودداری کنند، چون احتمال نفوذ آلودگی سطحی به داخل آن وجود دارد و راه ورود میکروب ها باز می شود.
دلیرصحرایی گفت: مصرف تخم مرغ خام یا نیم پز احتمال انتقال میکروب سالمونلا و ابتلای افراد به مسمومیت غذایی را به همراه دارد؛ بنابراین توصیه می شود این فرآورده برای کودکان و زنان باردار به شکل آب پز و کاملا پخته مصرف شود.
وی هم چنین خاطرنشان کرد: مصرف کنندگان می توانند با آزمون ساده ای در آشپزخانه، از تازگی تخم مرغ اطمینان حاصل کنند؛ به این ترتیب که تخم مرغ سالم و تازه در زمان غوطه وری در یک کاسه آب، در کف ظرف قرار می گیرد و اگر روی آب بماند، به معنای از دست دادن رطوبت و بزرگ شدن اتاقک هوایی و نگهداری طولانی مدت است. وی افزود: در تخم مرغ سالم، زرده کاملاً گرد و کروی است و در مرکز قرار دارد ولی در موارد کهنگی و ماندگی تخم مرغ، قوام زرده کم می شود و شکل پهن به خود می گیرد.
دلیرصحرایی هم چنین با اشاره به عرضه تخم مرغ محلی در بازار تصریح کرد: توصیه دامپزشکی به عموم مصرف کنندگان، تهیه فرآورده های خام دامی از جمله تخم مرغ، از مراکز معتبر و توزیع کنندگان مجاز و شناسه دار است که فرآورده های با تاریخ تولید و انقضای مشخص عرضه می کنند. وی گفت: عامه مردم تصور می کنند که هر فرآورده محلی در مقایسه با نوع صنعتی آن سالم تر است و ارگانیک محسوب می شود؛ در حالی که محصولاتی که به طور سنتی تولید و روانه بازار می شوند، همیشه هم سالم نیستند. وی تصریح کرد: در حال حاضر که طیور بومی در مناطق روستایی در معرض انواع کود و سموم شیمیایی قرار دارند و این مواد حتی ممکن است به خوراک آن ها راه بیابد، تخم مرغ محلی ارجحیت خاصی نسبت به محصولات مزارع مرغ تخمگذار صنعتی ندارد.
وی خاطرنشان کرد: رنگ پوسته تخم مرغ هم وابسته به نژاد است و دلیل بر ارگانیک بودن آن نیست و شدت رنگ زرده هم ناشی از نوع تغذیه طیور، متفاوت خواهد بود.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: بازرسان دامپزشکی خراسان شمالی در ۴ ماه امسال ۹۸۰ نوبت از مراکز عرضه تخم مرغ در استان بازدید کرده و ضمن ارائه توصیه های کارشناسی به متصدیان، با تخلف های بهداشتی در این حوزه برخورد قانونی داشته اند، اما باور ما این است که عموم مردم می توانند در تماس با سامانه تلفنی ۱۵۱۲ و گزارش موارد مشکوک و غیر بهداشتی، این بازرسان را در ارتقای سلامت و بهداشت عمومی جامعه یاری کنند.

رجا

برای امتیاز دادن به این مطلب اینجا کلیک کن
[کل آراء: 0 میانگین: 0]

Related Images:

Visits: 23

موسوی - مدیر اصلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Next Post

پاسخ فرمانده نیروی زمینی ارتش به حسن عباسی

س آگوست 2 , 2016
سایت نودیها :  در پی انتشار نامه عذرخواهی حسن عباسی از ارتش، امیر احمدرضا پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش یادداشتی خطاب به وی منتشر کرد که متن آن در ذیل آمده است. استاد ارجمند جناب اقای دکتر حسن عباسی سلام علیکم، ۱ـ تصویری که از جنابعالی در ذهن دلسوزان نظام […]

شاید این مطالب را دوست داشته باشی

نودیها

مجله سرگرمی نودیها

ما سعی کردیم با دیگر مجله های موجود در اینترنت کمی متفاوت باشیم اینجا اگر جستجو کنید مطالب متنوع بسیاری خواهید یافت. بیش از 16000 مطلب ...