طرز تهیه معجون قاووت (قوتو)
طب سنتی
طرز تهیه و آماده کردن در ادامه
مواد لازم
تخم خرفه ۵۰۰ گرم
بزر کتان ۲۰۰ گرم
جو ۲۵۰ گرم
شاه دانه(کنف) ۲۰۰ گرم
تخم کاهو ۲۰۰ گرم
موردانه ۱۰۰ گرم
تخم گشنیز ۱۵۰گرم
تخم آفتابگردان ۲۰۰ گرم
سیاه دانه ۱۰۰ گرم
کنجد ۲۰۰ گرم
جدوا ۲۵ گرم
هل باد(هل قراب) ۵۰ گرم
هل سبز ۱۰ گرم
شقاقل ۲۰ گرم
خشخاش ۲۵۰ گرم
قهوه ۱۵۰ گرم
تاجریزی(روپاس) ۵۰ گرم
دارچین ۵ گرم
زنجبیل ۵ گرم
فلفل سیاه ۵ گرم
ریشه جوز ۱۰ گرم
مرزنگوش(مرزنجوش) ۱۰ گرم
آویشن ۱۰ گرم
زنیان ۱۰ گرم
عاقرقرها ۵ گرم
زعفران ۵ گرم
مغز بادام ۲۵ گرم
مغز فندق ۲۵ گرم
بادام هندی ۲۵ گرم
مغز پسته ۲۵ گرم
مغز گردو ۲۵ گرم
انجیر ۲۵ گرم
نارگیل ۲۵ گرم
نخود ۱۰۰ گرم
جوز هندی ۱۰ گرم
میخک(قلمفر) ۵ گرم
بهارنارنج ۱۰ گرم
بابونه ۲۵ گرم
رازیانه ۵ گرم
افتیمون ۲۵ گرم
این اصلی ترین و سنتی ترین مواد قاووت کرمانی است.
نکته ی مهم در برشته کردن مواد قاووت
موادی که نیاز به برشته کردن آنها است : تخم خرفه ، بزر کتان ، جو ، شاه دانه(کنف) ، تخم کاهو ، موردانه ، تخم گشنیز ، تخم آفتابگردان ، سیاه دانه ، خشخاش ، قهوه .
روش تهیه
ابتدا تمام مواد را تمیز کرده، سپس برشته کنید و همه مواد را با هم ترکیب کرده به نسبت وزن ترکیب بدست آمده ۲ برابر شکر اضافه کرده سپس آسیاب کنید.
روش مصرف
به مقدار دلخواه (به طور مثال ۱ قاشق مرباخوری) به همراه با ۱ استکان آبجوش مخلوط کرده میل نمایید
خواصی که برای این ترکیب ذکر شده است:
تقویت اعصاب
آرامبخش خواب
تقویت قوای جنسی (تقویت قوه باه ، نعوظ)
درمان سستی و انزال زودرس
تقویت حافظه
تقویت کننده عمومی بدن (مفید برای بعد از دوران نقاهت)
نیرو بخش
رفع ضعف و بی حالی
تقویت قوای جسمانی
رفع کم خونی
مسکن درد مفاصل
رفع خستگی ، نشاط آور
منبع : تندرستان
باسلام سوالی که داشتم من تشنج دارم دکتر تغذیه ام گفته اصلا شکر سفید مصرف نکن این قاووت برام خیر یا ضرر داره لطفا زود ج برید
اگر لطف کنید باشماره برای ج سوالم زودتر تماس بگیرید ممنون میشم وشماره جدید آقای تهرانی هم برام بذارید